Încep lucrări de 15 milioane de euro la reţele de termoficare şi puncte termice

sâmbătă, 13 mai 2017, 01:58
2 MIN
 Încep lucrări de 15 milioane de euro la reţele de termoficare şi puncte termice

Noi lucrări la reţelele de termoficare ar putea demara în această vară.

Primarul Mihai Chirica a declarat ieri că documentaţia pentru obţinerea fondurilor nerambursabile va fi depusă săptămâna viitoare, iar în termen de 1-2 luni va fi semnat acordul de finanţare. Ulterior, lu­crările vor putea începe imediat întrucât municipalitatea a organizat deja licitaţia, în cursul anului trecut, iar valoarea acestora ajunge la 15 milioane euro.

„Sunt două proiecte, unul vizează reabilitarea de reţele de termoficare primare, iar celălalt, reţele secundare. Sperăm ca la începutul lunii iunie să putem emite ordinul de începere a lucrărilor“, a declarat primarul Chirica.

Edilul şef a adăugat că primele lucrări vor demara pe şos. Naţională pentru ca acestea să fie sincronizate cu un alt proiect al municipalităţii, respectiv de modernizare a şoselei. Lucrările vor fi finanţate prin intermediul Programului Operaţional de Infrastructură Mare (POIM).

În acest an, vor fi efectuate cu prioritate lucrări pe şos. Naţională, b-dul Mangeron, în cartierele Dacia şi Alexandru cel Bun (reţele primare) şi la câteva puncte termice din Tătăraşi (reţele secundare). În total, lucrările se vor des­făşura pe parcursul a doi ani.

Cel mai mare contract face referire la reabilitarea a 25 km de reţele primare, iar principalele lucrări vor fi executate în Zona Industrială, Podu Roş, Cantemir, Bularga, Păcurari, zona Pasaj „Octav Băncilă“ sau Tudor Vladimirescu. Valoarea lucrărilor se ridică la 46,9 milioane lei.

Al doilea contract face referire la modernizarea a 50 km reţele secundare la opt puncte termice din Tătăraşi (şase) şi Nicolina (două). Acest contract are o valoare de 21 milioane lei.

Comentarii