De Business

Punem punctul pe știi

Inconştienţă la volan: RAR a prins 30 de şoferi care circulau fără frâne

marți, 27 ianuarie 2015, 02:50
2 MIN
 Inconştienţă la volan: RAR a prins 30 de şoferi care circulau fără frâne

Inspectorii Registrului Auto Român au verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 2.193 autovehicule la nivelul judeţului Iaşi. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 30 dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecţiunilor majore la sistemul de frânare şi la direcţie.

 În aceste situaţii una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele RAR. “Prin controalele tehnice pe care le facem zilnic, eliminăm de pe şosele vehiculele care pun în pericol siguranţa participanţilor la trafic. Este contribuţia noastră substanţială la a avea un parc auto cât mai sigur în România”, a declarat George-Adrian Dincă, directorul general RAR. Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor şi remorcilor oprite, mai bine de jumătate au avut diferite probleme tehnice, de la proasta funcţionare a instalaţiei electrice la defecţiuni ale sistemului de frânare sau stare precară a şasiului, caroseriei şi pneurilor.

Totodată, 5,5% din vehiculele oprite de inspectori au depăşit nivelul maxim de poluare, 2,32% au fost neconforme din punct de vedere al  dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice şi 0,05% au avut probleme legate de identificare. În urma controalelor mixte desfăşurate în judeţul Iaşi de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2014 au fost aplicate 566 sancţiuni, au fost reţinute 17 permise de conducere şi 293 de certificate de înmatriculare. Potrivit inspectorilor RAR, rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din judeţ, deoarece echipajele mixte RAR – Poliţie au oprit pentru verificare doar vehiculele care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

 

 

Comentarii