Inscriere clasa pregatitoare 2015 Unde se fac inscrierile, care sunt actele pe care parintii trebuie sa le prezinte, care sunt criteriile de departajare si cum se face inscrierea in scolile private

joi, 12 februarie 2015, 15:55
1 MIN
 Inscriere clasa pregatitoare 2015 Unde se fac inscrierile, care sunt actele pe care parintii trebuie sa le prezinte, care sunt criteriile de departajare si cum se face inscrierea in scolile private

Inscrierile copiilor la clasa pregatitoare incep pe 23 februarie. Cu o saptamana si jumatate inainte de inceperea inscrierilor, Ministerul Educatiei a publicat o sinteza a informatiilor din Metodologia si calendarul de inscriere a copiilor in invatamantul primar.

Parintii sunt obligati sa ii inscrie la clasa pregatitoare pe copiii care implinesc 6 ani pana pe 31 august 2015 inclusiv. Copiii care implinesc 6 ani dupa aceasta perioada, si pe care parintii vor sa ii inscrie la scoala, vor sustine in perioada 17 februarie – 11 martie evaluarea dezvoltarii psihosomatice, la solicitarea parintelui.  

Vezi mai jos informatiile publicate de Ministerul Educatiei

Cine trebuie sa se inscrie in clasa pregatitoare?

–    Copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august 2015, inclusiv.

Cine se poate inscrie in clasa pregatitoare?

–    La solicitarea parintilor, copiii care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2015, inclusiv, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare.
 –   Orice alta situatie va fi rezolvata de catre inspectoratele scolare, in interesul educational al elevului si in conformitate cu cadrul legal.

Cine intra direct in clasa I?

–    Copiii care implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2015, inclusiv, si care nu au parcurs, anterior, clasa pregatitoare, pot fi inscrisi, la cerere, in clasa I.
 –   La solicitarea parintilor, copiii care implinesc varsta de 7 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2015, inclusiv, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei I.
 –   Inscrierea se poate face in clasele I deja existente, pe locurile disponibile.

Textul integral, pe hotnews.ro

Comentarii