Iohannis: Steagul secuiesc a venit mereu cu revendicari politice

marți, 18 iulie 2017, 13:39
1 MIN
 Iohannis: Steagul secuiesc a venit mereu cu revendicari politice

Presedintele Klaus Iohannis, care marti se afla intr-o vizita in Harghita si Covasna, a facut cateva declaratii referitoare la schimbul de steaguri pe care l-a facut cu liderii locali.

Mai exact, primarul UDMR din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, i-a oferit un steag al Tinutului Secuiesc, iar Klaus Iohannis a cerut consilierilor sai un steag al Romaniei, pe care i l-a inmanat lui Raduly Kalman, afirmand ca parteneriatul nu trebuie sa fie pe criterii etnice.

Presedintele a precizat apoi, la intrebarile jurnalistilor, ca nu a stiut ca va primi in dar un steag secuiesc, dar l-a acceptat "ca semn de respect". El a subliniat insa ca in timp ce steagul Bucovinei, de exemplu, e folosit doar pentru promovare turistica, steagul secuiesc "a venit intotdeauna si cu revendicari politice".

"Exista multe zone care doresc sa se promoveze turistic, cultural, folosind simboluri din istorie. De aici trebuie sa porneasca o discutie – de la faptul ca steagul despre care ati vorbit a dus si la foarte multe discutii politice. Daca steagul Bucovinei se foloseste pur si simplu pentru promovare turistica, acest steag a venit intotdeauna si cu revendicari politice", a mai comentat presedintele, adaugand insa ca "o rezolvare se gaseste" pana la urma.

ziare.com

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii