De Business

Punem punctul pe știi

ISPAL se pregăteşte să intre pe piaţa caselor la cheie

marți, 20 octombrie 2015, 19:34
2 MIN
 ISPAL se pregăteşte să intre pe piaţa caselor la cheie

Compania derulează un program cu finanţare europeană ce vizează fabricarea de case din lemn mobilitate şi amenajate complet.

Unul din cei mai importanţi jucători pe piaţa mobilierului şi a amenajărilor din Iaşi se apucă de fabricat case la cheie pentru englezi. Obiectivul pe termen lung al companiei ISPAL este cel de a construi şi dezvolta case la cheie, mobilitate şi amenajate complet după preferinţele clienţilor, ce pot fi livrate oriunde în lume. Proiectul pentru construcţia şi dezvoltarea de case de lemn în kit este realizat de ISPAL în cooperate cu companiile Schweighofer şi EGGER prin fonduri cu finanţare europeană şi are în vedere achiziţia de utilje şi echipamente specializate pentru prelucrarea grinzilor. Valoarea totală a proiectului este de 3,8 milioane lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă, din Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul naţional, în cadrul POS CCE, este de 1,8 milioane lei.
 
De asemenea, pentru perioada 2016-2018 conducerea ISPAL şi-a propus dezvoltatea de proiecte rezidenţiale bazate pe tehnologii ecologice. „Consider că după 12 ani de activitate, în continuă dezvoltare, am ajuns la un nivel în care dorim să comunicăm pieţei că brandul ISPAL îşi propune să se diferenţieze foarte uşor pe piaţa mobilierului şi a amenajărilor. Ne dorim să devenim un etalon nu doar în Iaşi, ci şi la nivel naţional şi internaţional. De aceea, suntem astăzi furnizori de soluţii şi servicii complete pentru mobilier şi amenajări”, a declarat Ovidiu Pleşcan, preşedintele grupului de firme ISPAL.
 
Compania ieşeană a lansat ieri noua gamă de produse şi structuri MDF PerfectSens în incinta Parcului Industrial situat pe Calea Chişinăului, eveniment ce a reunit peste 100 de arhitecţi, designeri, proiectanţi şi specialişti din domeniul mobilierului şi amenajărilor interioare şi exterioare. Cu peste 120 angajaţi, ISPAL a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri ce depăşeşte 6 milioane euro. Peste 20% din produsele care ies din parcul industrial al companiei  iau calea exportului, ISPAL derulând contracte de furnizare a mobilei pentru unităţi importante din Germania, Italia ori Monaco.  
 

Comentarii