La arme, cetăţeni!

vineri, 06 februarie 2015, 02:43
2 MIN
 La arme, cetăţeni!

Igor Surkis nu exclude ca jucătorii echipei pe care o conduce, Dinamo Kiev, să fie chemaţi la luptă împotriva rebelilor pro-ruşi

 
 
Preşedintele clubului de fotbal Dinamo Kiev, Igor Surkis, nu exclude posibilitatea ca jucătorii ucraineni din echipa lui să fie chemaţi sub arme, pentru a combate miliţiile proruse din estul Ucrainei, informează presa ucraineană, citată de agenţia EFE.  "Dacă unul dintre fotbalişti va primi o citaţie, o vom studia din punct de vedere legal. Dacă va fi necesar, desigur, toţi vor merge să lupte", a declarat Surkis.  Aceasta a adăugat, însă, că după părerea sa "fotbalişti ar trebui să îndeplinească o misiune pacifistă, să joace şi să dea speranţe suporterilor că va fi pace şi linişte în ţară".

Ucraina va mobiliza în următoarele trei luni 50.000 de bărbaţi pentru a înfrânge rezistenţa rebelilor, care au anunţat la rândul lor, în cursul acestei săptămâni, o mobilizare pentru a crea o forţă de 100.000 de oameni. Din cauza conflictului din regiunile Doneţk şi Lugansk, mai multe echipe de fotbal, între care şi campioana Şahtar, antrenată de Mircea Lucescu, s-au văzut obligate să-şi dispute partidele din acest sezon în oraşe din estul Ucrainei. Dinamo Kiev, care nu a cunoscut înfrângerea în actuala ediţie de campionat, este liderul clasamentului, cu un avans de 5 puncte faţă de Şahtar Doneţk, care urmează să înfrunte luna acesta echipa germană Bayern München în optimile de finală ale Ligii Campionilor. (AGERPRES)

Comentarii