La Automatică şi Calculatoare s-au depus peste 600 de dosare

sâmbătă, 15 iulie 2017, 01:50
2 MIN
 La Automatică şi Calculatoare s-au depus peste 600 de dosare

După prima zi de admitere la Fa­cultatea de Arhitectură „G.M. Can­tacuzino“, care a început ieri, 14 iulie, s-au depus deja 600 de dosare. Chiar dacă este una dintre cele mai râvnite specializări de la Univer­sitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, iar înscrierea la această fa­cultate se încheie pe 17 iulie, candidaţii de la Automatică şi Calculatoare (AC) au fost de trei ori mai mulţi. 

Astfel, la AC au fost depuse ieri, până la sfârşitul zilei, 183 de dosare pentru locurile la buget şi 3 pentru cele la taxă, iar în zilele precedente au fost depuse 397 de dosare pentru locurile bugetate, iar 20 pentru cele la taxă. Astfel, până în prezent, sunt depuse 603 dosare la AC, dintre care 23 la taxă, din totalul de 1.020 de candidaţi pentru locurile la buget şi 36 la taxă.Chiar dacă numărul de dosare la Arhitectură este de trei ori mai mic decât cel de la AC, „G.M. Cantacu­zino“ este totuşi a doua facultate în topul preferinţelor de ieri, pe locul al III-lea fiind Facultatea de Mecanică, cu 34 de dosare depuse. 

Cifrele sunt surprinzătoare, având în vedere că la AC şi la Arhitectură cei care au depus dosarele acum ur­mează să susţină examen de ad­mitere. 

În topul facultăţilor la care nu se susţine examen de admitere este Facultatea de Mecanică, cu 91 de dosare depuse până acum pentru locurile la buget şi 3 la taxă. La Facultatea de Electronică, Telecomu­nicaţii şi Tehnologia Informaţiei au fost depuse până în prezent 75 de dosare, doar pentru locurile la buget. 53 de dosare pentru locurile la buget şi un dosar pentru cele de la taxă au fost depuse la Facultatea de In­ginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, fiind urmată de Facultatea de Construcţii de Maşini şi Ma­nagement Industrial, cu 49 de candidaţi pentru locurile la buget. 

Comentarii