La spital după ce a confundat lichidul de spălat parbrizul cu suc de kiwi

sâmbătă, 01 iulie 2017, 01:50
2 MIN
 La spital după ce a confundat lichidul de spălat parbrizul cu suc de kiwi

Femeia a fost diagnosticată cu esofagită erozivă. În urmă cu câteva zile, un pensionat a ajuns tot aici după ce a băut antigel auto roz, confundat cu sucul nepoţilor.

La numai câteva zile după ce un pensionar a băut antigel auto roz, pe care l-a confundat cu sucul nepoţilor, o ieşeancă a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a băut, din greşeală, din soluţia verde cu care se spală parbrizul, cel mai probabil confundând substanţa cu un suc precum cel de kiwi. Femeia, în vârstă de 57 de ani, a fost transportată apoi de un echipaj de intervenţie medicală în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“, unde a fost diagnosticată cu esofagită erozivă, o afecţiune care se manifestă prin inflamaţia esofagului însoţită de ulceraţii la nivelul mucoasei.

Pentru tratament de specialitate, pacienta a fost internată în clinica de toxicologie. Potrivit medicilor, în 2017, mai mulţi ieşeni depresivi au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu antigel sau lichid de parbriz. Specialiştii arată că ambele soluţii provoacă intoxicaţii grave, în cazul antigelului ajungându-se chiar la blocarea funcţiilor rinichilor şi ficatului. „Etilenglicolul este o substanţă care are un gust dulceag. Din păcate, oamenii care beau această substanţă îşi dau seama peste câteva ore că ceva nu este în regulă. Victimele se confruntă cu tulburări de vedere, transpireţii severe, chiar inconştienţă“, a subliniat dr. Gabriel Perianu, medic primar în cadrul UPU.

 

  

Comentarii