Lansare eveniment, astăzi, la Universitatea de Arte. Vine un personaj cunoscut extrem de cunoscut!

marți, 03 octombrie 2017, 11:59
1 MIN
 Lansare eveniment, astăzi, la Universitatea de Arte. Vine un personaj cunoscut extrem de cunoscut!

Maestrul Alexa Visarion, o personalitate marcantă a teatrului şi cinematografiei româneşti, dar şi un apreciat profesor universitar, îşi va lansa astăzi volumul „Împotriva Uitării“, carte apărută la Editura „Ideea Europeană“. 

Evenimentul urmează să se desfăşoare în Sala Studio Teatru a Universităţii de Arte „George Enescu“, începând cu ora 17. La această întâlnire vor participa şi Ştefan Oprea, critic de teatru şi film, dar şi Vasilica Bălăiţă, de asemenea critic de teatru şi film, care vor vorbi despre volumul lui Alexa Visarion. Regizorul Alexa Visarion a desfăşurat o bogată activitate teatrală în ţară şi străinătate, montând numeroase spectacole în Europa şi America.

Pe scenele din România şi din străinătate a montat peste 100 de spectacole de teatru. În domeniul cinematografiei a semnat regia unor filme apreciate şi premiate, în decursul timpului primind numeroase titluri, premii şi distincţii, în 2005 primind din partea UNITER „Premiul pentru întreaga activitate“, iar în 2007, Academia Română i-a acordat Premiul „Aristizza Romanescu“ pentru artele spectacolului. Maestrul Alexa Visarion a primit, de asemenea, în 2002, din partea preşedinţiei României, Ordinul Naţional „Serviciul Credincios“ în grad de Cavaler. 

Comentarii