Liberalii nu vor vota creşteri de taxe pentru întreprinzătorii ieşeni

miercuri, 31 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Liberalii nu vor vota creşteri de taxe pentru întreprinzătorii ieşeni

Liberalii vor înainta astăzi zeci de amendamente la proiectul privind aprobarea taxelor şi impozitelor locale. Consilierii locali ai PNL sunt nemulţumiţi de faptul că executivul Primăriei propune creşteri substanţiale în cazul unor taxe. 

De menţionat că majorările nu afectează taxele pe proprietate, dar pune o presiune financiară mai mare pe întreprinzători. Liberalii au subliniat că în cazul în care va trece proiectul de hotărâre, care este dezbătut astăzi în şedinţa Consiliului Local, atunci vor plăti taxe mai mari antreprenori locali din alimentaţia publică, precum şi agenţiile de turism, agenţiile de publicitate, firmele de transport persoane sau firmele de cons­trucţii. De asemenea, au arătat consilierii PNL, cresc semnificativ şi tarifele de parcare sau cele pentru folosinţa spaţiilor publice. „PNL Iaşi se opune creşterii nejustificate de taxe şi impozite locale. Cu o politică de eficientizare a aparatului administrativ şi de prioritizare adecvată a necesităţilor comunităţii ieşene, taxele locale ar putea scădea, nu creşte“, a declarat Vlad Ghizdovăţ, consilier PNL. El a adăugat că liberalii vor propune 20 de amendamente la proiectul de hotărâre prin care vor cere eliminarea a 39 de taxe speciale şi păstrarea altor 32 de taxe la nivelul anului 2017, respectiv acele taxe pe care Primăria vrea să le majoreze. „Pentru cinci dintre taxe propunem o uşoară creştere, dar nu cu 400% aşa cum este în proiectul de hotărâre“, a mai spus Ghizdovăţ. În nota de fundamentare a proiectului se arată că majorările de taxe speciale au fost propuse pentru a acoperi creşte­rile salariale. 

La sfârşitul săptămânii trecute, primarul Mihai Chirica a subliniat că taxele şi impozitele locale în ceea ce priveşte taxele pe clădiri, teren şi mijloace de transport vor rămâne la acelaşi nivel ca în anul 2017. Edilul şef al Iaşului a amintit atunci doar de creşterile pentru terenurile şi clădirile neîngrijite, fără a vorbi şi despre majorările aduse taxelor speciale. 

Comentarii