Liceele din Iaşi şi-au prezentat ofertele educaţionale în Sala Paşilor Pierduţi

joi, 06 aprilie 2017, 01:50
2 MIN
 Liceele din Iaşi şi-au prezentat ofertele educaţionale în Sala Paşilor Pierduţi

Liceele din Iaşi şi-au prezentat oferta pentru elevii din clasele a şaptea şi a opta în Sala Paşilor Pierduţi din Copou, în ediţia din 2017 a Salonului Ofertelor Educaţionale, organizat de către Inspectoratul Şcolar General Iaşi. Majoritatea unităţilor de învăţământ care desfăşoară clase în ciclul IX- XII au avut câte un stand cu elevi care au cântat, au prezentat diferite invenţii, proiecte la care s-a lucrat, activităţi extracurriculare, iar câteva sute de elevi de gimnaziu au fost informaţi despre posibilităţile pe care le au în „prima alegere importantă din viaţa lor“, după cum a numit-o Genoveva Farcaş, inspector şcolar general al ISJ Iaşi.

Înaintea începerii evenimentului care a durat şase ore, de la 12.00 la 18.00, oficiali ai ISJ Iaşi, alături de partenerii evenimentului, ordonatorul de credite al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“, prof.dr. Mihaela Onofrei, şi prof.dr. Neculai Seghedin, prorector al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, au vizionat alături de câteva sute de persoane filmele de prezentare ale liceelor în Aula Magna „Mihai Eminescu“ a UAIC.

„Suntem astăzi într-o frumoasă activitate, un eveniment deja de tradiţie al învăţământului preuniverstar ieşean – târgul ofertelor educaţionale. Eveniment care, dacă vreţi, conturează şi el o parte din învăţământului nostru la nivelul judeţului. Nu doar că este un eveniment de tradiţie, este un moment de amploare, semnificativ, pentru întreaga comunitate din judeţul nostru, dovada fiind faptul că avem alături de noi şi reprezentanţi din alte zone decât strict pe educaţie. Mai mult decât atât, este un context favorabil ca unităţile şcolare din judeţul nostru să îşi prezinte oferta, serviciile educaţionale şi să intre într-un spirit competiţional pozitiv pentru a îşi lansa ofertele educaţionale“, a spus Genoveva Farcaş. Alături de această, la conferinţa de lansare au fost prezenţi şi viceprimarul Iaşului, Radu Botez, dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Victor Chirilă.

 

  

Comentarii