Lista drumurilor judeţene Iaşi peste care se vor aşterne straturi subţiri de asfalt

marți, 31 martie 2015, 01:51
2 MIN
 Lista drumurilor judeţene Iaşi peste care se vor aşterne straturi subţiri de asfalt

Drumurile judeţene vor primi şi în acest an aproximativ aceeaşi sumă de bani pentru reparaţii ca şi anul trecut. Programul de reparaţii curente a drumurilor şi podurilor se va ridica în acest an la o valoare de 18,6 milioane lei.

Din aceştia, 2,84 milioane lei vor fi utilizaţi pentru plata ultimelor facturi la lucrările de deszăpezire din acest sezon. Alte 9,6 milioane lei sunt alocate pentru lucrări nenominalizate, componenta de plombări şi pietruiri a programului nefiind încă elaborată. În februarie, plenul Consiliului Judeţean a aprobat iniţierea unui acord-cadru privind lucrările de întreţinere pe timp de vară a drumurilor judeţene, acesta aflându-se încă în procedurile de licitaţie.
 
Nu avem deocamdată acordul-cadru, privind lucrările de plombări, pietruiri şi cosmetică rutieră. Caietul de sarcini este în curs de aprobare pentru intrarea în sistemul electronic de achiziţii publice. Pe la jumătatea lui mai va fi licitaţia, urmând ca apoi să facem defalcarea sumei pe lucrări. Cea mai mare parte din banii pentru lucrări nenominalizate vor fi folosiţi la plombări, pentru că încercăm să menţinem drumurile într-o stare cât de cât rezonabilă”, a declarat şeful Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP), Daniel Minciună (foto).
 
Prin programul de reparaţii curente, 5 milioane lei vor fi utilizate pentru covoare asfaltice pe 4,2 km de drumuri judeţene. Astfel, vor fi aşternute îmbrăcăminţi bituminoase uşoare pe 900 metri din DJ 207A la Storneşti, un kilometru din DJ 280E la Rediu şi 2,3 km din DJ 282 Gropniţa – Bulbucani.
 
Încă aproximativ un milion de lei se vor cheltui pentru lucrări pe 12 tronsoane de drum afectate de ploile puternice de anul trecut. Astfel, se va lucra pe aproximativ 20,4 km, pe DJ 207A, DJ 208O Ciohorăni – Cozmeşti, DJ 208F Heci – Tătăruşi, DJ 208G Oboroceni – Heleşteni – Movileni, DJ 208L Brăteşti – Mirosloveşti, DJ 244D la Ciorteşi, DJ 246 Tufeştii de Sus – Bodeşti – Scânteia, DJ 248B Bâcu – Frenciugi, DJ 248E la Alexeşti, DJ 280 Zece Prăjini – Dagâţa, DJ 281 Sticlăria – Sireţel şi DJ 281A Hârlău – Deleni.

Comentarii