Magistrații au stabilit valoarea sechestrului impus primarului. Chirica făcuse plângere

marți, 08 august 2017, 21:07
2 MIN
 Magistrații au stabilit valoarea sechestrului impus primarului. Chirica făcuse plângere

Judecătorii ieșeni au decis marți ca valoarea sechestrului instituit în cazul primarului Mihai Chirica să fie până la concurența sumei de 76.000 de lei. Rămâne sub sechestru judiciar un apartament pe care Mihai Chirica îl deține, însă a fost degrevat de sarcini un teren pe care procurorii îl incluseseră pe lista bunurilor sechestrate.

Decizia instanței vine urmare a unei plângeri pe care Mihai Chirica a făcut-o în instanță, împotriva ordonanței prin DNA a stabilit bunurile sechestrate. Mihai Chirica este inculpat în dosarul Skoda, fiind acuzat de abuz în serviciu. Alături de el, mai sunt cercetate și alte persoane, printre care și angajați ai primăriei sau fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita. 

Mai jos, decizia luată marți de instanță:

„Admite contestaţia formulată de inculpatul CHIRICA MIHAI, împotriva măsurii asigurătorii luate de procuror prin ordonanţa emisă în data de 30.06.2017, în dosarul nr. 106/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casa?ie ?i Justi?ie – Direc?ia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ia?i şi a modului de aducere la îndeplinire a acestei măsuri prin procesul-verbal de aplicare al sechestrului asigurător întocmit de organul de cercetare penală în data de 31.07.2017, acte pe care le modifică în parte, în sensul: 1. dispunerii instituirii măsurii sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului Chirica Mihai până la concurenţa sumei de 76.763,69 lei; 2. a menţinerii indisponibilizării şi declarării ca sechestrat, în vederea recuperării prejudiciului produs prin infracţiune, a bunului imobil-apartament, cu o valoare aproximativă de 409.500 lei, dar până la concurenţa sumei de 76.763,69 lei. 3. a ridicării sechestrului asigurător cu privire la imobilul teren-păşune. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat, ocazionate de soluţionarea prezentei contestaţii, rămân în sarcina acestuia”.

Comentarii