Mai multe abonamente RATP subvenţionate pentru studenţi

marți, 13 ianuarie 2015, 02:54
2 MIN
 Mai multe abonamente RATP subvenţionate pentru studenţi

În urma unei întâlniri a reprezentanţilor Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studen­ţeşti din România – ANOSR cu ministrul Sorin Cîmpeanu, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a anunţat că a suplimentat fondul pentru decontarea transportului public începând cu luna decembrie.

 Prin urmare, efectele au început să se resimtă şi la nivelul centrului universitar ieşean. Conform informaţiilor de la secretariatele facultăţilor Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, studenţii vor primi patru abonamente RATP până la finalul anului universitar, mai multe decât s-a anunţat iniţial.

Şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ a anunţat că a suplimentat până la 2.000 numărul de abonamente care vor fi oferite studenţilor până la finalul anului universitar, lunar, în urma suplimentării finanţării. La întâlnirea cu ministrul Cîmpeanu, studenţii au mai avut o serie de nemulţumiri, majoritatea dintre acestea concentrându-se pe instabilitatea sistemului educaţional şi pe lipsa de consultare a studenţilor în momentul luării unei decizii importante.

Studenţii au scos în evidenţă faptul că ei nu au fost niciodată consultaţi atunci când s-au publicat rectificări de orice natură asupra Legii Educaţiei Naţio­nale, aceştia aflând despre ele fie din presă fie de pe Monitorul Oficial.

„Din punctul de vedere al ANOSR, sistemul universitar are urgenţe mult mai imortante decât lipsa unor prevederi care să reglementeze modul în care se poate renunţa la titlul de doctor“, au precizat reprezentanţii studenţilor.

Printre temele principale dezbătute de către studenţi cu ministrul Educaţiei s-a numărat şi apropierea alegerii pentru noi rectori şi ce­rerea acestora ca studenţii să poată avea 25% drept de vot în alegerea acestuia. „Ca răspuns la problema sesizată de studenţi, ministerul a pasat mingea la Parlament, recomandându-le studenţilor să susţină această prevedere printre parlamentari“, au adăugat studenţii, spunând că, dacă nu vor găsi înţelegere în Parlament, sunt pregătiţi să organizeze proteste în toată ţara.

Comentarii