Majoritatea tigrilor trăiesc în captivitate în SUA, nu în mediul lor natural

miercuri, 29 iulie 2015, 15:00
2 MIN
 Majoritatea tigrilor trăiesc în captivitate în SUA, nu în mediul lor natural

În Statele Unite, 5.000 de exemplare din cel mai feroce prădător terestru trăiesc în captivitate. Şi mai grav este faptul că numărul tigrilor care trăiesc în mediul lor natural nu depăşeşte 3.200 de exemplare. Pe 29 iulie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Tigrului.

În octombrie 2011, un proprietar de menajerie exotică şi-a pierdut animalele în comunitatea locală din Zanesville, Ohio, fiind nevoit să împuşte peste 10 tigri captivi şi alte animale. La un an după această tragedie, World Wide Fund for Nature (WWF) a fost printre mai multe organizaţii care au depus o petiţie comună la United States Department of Agriculture (USDA), cerând interzicerea contactelor publice cu puii de tigru. Iniţiatorii sperau că acest lucru va contribui la asigurarea siguranţei publice, la diminuarea fenomenului de creştere a tigrilor captivi, la simplificarea urmăririi şi opririi delictelor împotriva faunei sălbatice prin prevenirea introducerii tigrilor captivi în comerţul ilegal cu specii sălbatice.

Continuarea unui management superficial al populaţiei de tigri captivi înseamnă ca mii de astfel de feline mari să fie încă descoperite în curţile şi apartamentele urbane, în spectacole de circ, în camioane şi facilităţi de reproducere private. Numai şase la sută din populaţia de tigri captivi din SUA locuieşte în grădini zoologice şi în alte facilităţi acreditate de Asociaţia grădinilor zoologice şi a acvariilor. Restul se găsesc în mâini private, unele reglementate de Departamentul Agriculturii din SUA, altele sub reglementare de stat, iar unele se află practic în afara oricărei reglementări.

În multe jurisdicţii ale statelor federale, oamenii pot păstra în mod legal un tigru pe proprietatea lor, fără a raporta acest lucru oficialilor locali sau vecinilor. În unele state, este mai uşor să cumperi un tigru decât să adopţi un câine de la un adăpost local de animale.

Lipsa de reglementări cu privire la tigrii captivi reprezintă o ameninţare majoră la adresa siguranţei publice. Supravegherea superficială a acestui fenomen înseamnă că tigrii pot avea acces în zone care nu pot fi securizate în mod adecvat. Oficialii sunt rareori în măsură să determine cât de mulţi tigri sunt în captivitate în interiorul graniţelor unui stat sau cui aparţin şi ce se întâmplă cu părţi din corpul lor — foarte apreciate pe piaţa neagră — atunci când mor.

realitatea.net

 

Comentarii