Ministrul Cercetării vine astăzi la Iaşi. Va împărţi premii, dar niciunul la un ieşean

joi, 26 octombrie 2017, 01:59
1 MIN
 Ministrul Cercetării vine astăzi la Iaşi. Va împărţi premii, dar niciunul la un ieşean

Ministrul Cercetării şi Inovării, Lucian Puiu Geor­gescu, va fi prezent astăzi la Iaşi pentru a participa la decernarea premiilor onorifice Scopus, una dintre cele mai cunoscute baze de date cu lucrări ştiinţifice la nivel mondial, oferite pentru cercetare. Ele sunt acordate de către Elsevier, lider mondial în furnizarea de soluţii de informare care îmbuntăţesc performanţele cercetăto­rilor în domeniul lor de activitate.

Ministrul va fi prezent la Scopus Awards Romania 2017, fiind pentru a doua oară în istoria organizaţiei când a luat decizia de a oferi premiile în ţara noastră. Evenimentul are loc la Iaşi fiindcă aici este sediul ANELIS, organizaţie finanţată pentru ca cercetătorii să aibă acces la literatura de specialitate, care este partenera Elsevier.

„Româna are peste 58.100 de cercetători respectaţi de colegii lor din întreaga lume datorită rezultatelor remarcabile ale unor proiecte de cercetare dezvoltate de aceştia şi devenite repere pentru comunitatea academică globală. Cu acest eveniment special, ne propunem să celebrăm cercetătorii şi instituţiile de cercetare din România şi să îi recompensăm pentru aportul adus cercetării globale – în ultimii cinci ani, cercetătorii roâni au publicat peste 78.400 de articole, unele dintre acestea cu impact semnificativ pe plan global“, a declarat Oana Stoian, account manager al Elsevier pentru Europa Centrală şi de Est.

Vor fi oferite două premii – Elsevier Scopus Award for Excellence in International Collaboration şi Elsevier Scopus Award for Excellence in Global Contribution.

Există trei instituţii şi trei grupuri de cercetători nominalizaţi, niciunul din Iaşi, câştigătorii urmând a fi anunţaţi astăzi.

Comentarii