Modelele de maşini de la Politehnică, votate printre cele mai bune din lume

marți, 14 februarie 2017, 02:50
2 MIN
 Modelele de maşini de la Politehnică, votate printre cele mai bune din lume

Modelele de maşini create de către studenţii de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIAŞI) se numără printre cele mai apreciate din întreaga lume. Acest lucru se datorează unui grup de studenţi de la TUIAŞI care a realizat un model pentru o competiţie la care participă peste 900 de persoane. 

Astfel, în cadrul concursului găzduit de Autodesk, dintre cele 2.200 de modele înscrise, cel prezentat de tinerii de la TUIAŞI se află în acest moment pe locul al II-a. Grupul de studenţi este condus de Alexandru Palii, de la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial (FCMMI) şi este mai apreciată decât alte modele propuse de echipe din SUA, India, Marea Britanie, Rusia, Egipt sau Filipine. „Studenţii noştri au participat cu cinci modele de maşini la acest concurs global. Sunt maşinuţe din toată lumea, iar produsul este evaluat în două moduri – o dată se ţine cont de numărul de oameni care votează pe site-ul lor, iar apoi de o comisie ce evaluează modul în care au utilizat comenzile în construcţia acestei maşinuţe – cu cât e mai complex, cu atât e mai bine punctat“, a declarat prof. univ. dr. ing. Cătălin Dumitraş, decanul FCMMI.

Modelele propuse pentru acest concurs au fost realizate la un curs special de către reprezentanţii companiei ST, curs care a avut loc în cadrul unui proiect de la TUIAŞI, la FCMMI. Acest proiect s-a concentrat pe prezentarea unui program numit „Fusion 360“, o versiune mai uşor de folosit decât cele anterioare utilizate de către facultate. În cadrul acestui proiect „studenţii au făcut cursuri timp de opt ore pe zi, două zile, iar în a doua zi s-a lucrat pe echipe de câte trei oameni şi au primit ca temă construirea unei machete a unui automobil.

La primul astfel de curs s-au înscris 37 de studenţi, iar fiindcă cererea a fost mare, am mai organizat încă două, unul cu 23 de participanţi şi celălalt cu 15“, a adăugat decanul. După finalizarea cursului, cele mai bune modele au primit vouchere în euro de la Amazon, iar studenţii care le-au realizat au fost înscrişi automat şi în programul Autodesk Student Expert, aceştia primind şi un certificat Autodesk, recunoscut la nivel mondial de către firmă. Modelele mai pot fi încă votate pe site-ul Autodesk. 

 

 

Comentarii