N

Modernizarea zonei Lăpuşneanu – Piaţa Unirii a fost scoasă la licitaţie. Cum va arăta zona centrală peste un an

N

vineri, 30 mai 2014, 01:50
2 MIN
 Modernizarea zonei Lăpuşneanu – Piaţa Unirii a fost scoasă la licitaţie.  Cum va arăta zona centrală peste un an

\N

Primăria a scos la licitaţie lucrările de modernizare a pietonalului Alexandru Lăpuşneanu şi cele pentru reabilitarea pasajului subteran din Piaţa Unirii şi a spaţiilor din zonă. Lucrările fac parte din proiectul european „Regenerare urbană în zona Lăpuşeanu-Piaţa Unirii“ şi au o valoare de 10,2 milioane lei, fără TVA.

Licitaţia a fost programată pentru 13 iunie. Viitorul constructor va trebui să modernizeze cu pavaj din plăci de granit atât strada Lăpuşneanu în lungime de 317,3 metri, cât şi pasajul Gavril Muzicescu, aleea de la Cinema Republica, strada de la Pasajul Mitocul Maicilor şi aleea de promenadă Unirii dintre treptele din faţa Hotelului Unirea şi bulevardul Independenţei.

Proiectul mai include reamenajarea parcului dintre Cinema Republica, Muzeul Unirii şi Biserica Mitocul Maicilor, precum şi modernizarea parcării Romtelecom. Lucrări majore vor avea loc în pasajul subteran Piaţa Unirii, unde vor fi aduse două lifturi la accesele dinspre Piaţa Unirii şi Librăria Junimea şi o platformă elevatoare, pentru cel de-al treilea acces.

De asemenea, se vor dezafecta magazinele existente şi se vor schimba finisajele la pardoseli, pereţi şi tavane şi se va înlocui toate instalaţiile electrice, de preluare a apelor şi a sistemului de iluminat. Constructorul selectat de Primărie va înfrumuseţa zona cu fântâni arteziere, alt mobilier urban, chioşcuri de anticariat noi, panouri informative. Termenul de execuţie al lucrărilor este 13 luni de la predarea amplasamentului şi emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

La finalul proiectului, ar trebui amenajat aproape 12.000 mp de străzi, alei pietonale şi trotuare, 1.400 mp de parcări, 4.180 de spaţii verzi, 1.230 mp – suprafaţa pasajului subteran. Printre obiectivele proiectului se numără şi 171 de bănci cu structură metalică, 90 de stâlpi de iluminat, 64 de coşuri de gunoi şi două cabine de pază

Comentarii