Motivaţia plecării lui Cezar Preda: Am fost jignit de colegi şi găsit ţap ispăşitor

miercuri, 05 februarie 2014, 13:16
6 MIN
 Motivaţia plecării lui Cezar Preda: Am fost jignit de colegi şi găsit ţap ispăşitor

Deputatul Cezar Preda, care miercuri a anunţat că demisionează din funcţiile deţinute în partid, spune că nu va reveni asupra deciziei, că a fost jignit de colegi şi că a fost găsit "ţap ispăşitor" de către Emil Boc, susţinând că nu se va răzgândi în ceea ce priveşte demisia nici dacă va pleca Boc.

Cezar Preda a declarat, în conferinţa de presă în care şi-a anunţat demisia din funcţii, că din postura de simplu membru şi de deputat va lupta pentru ca PDL să aibă rezultate bune și se va implica în campania lui Cătălin Predoiu la alegerile prezidenţiale.

"N-am resentimente, ţin la colegii mei, mă voi ocupa de organizaţia de la Buzău din postura de deputat, voi lupta pentru rezultate bune, îmi voi susţine şi voi lupta pentru candidatul la prezidenţiale, voi face parte din echipa lui, mă voi duce peste tot cu el, dar nu pot să continui pentru că există această idee că Preda este toxic. Nu există om politic sau emisiune în care să se vorbească de PDL şi să nu înceapă cu Cezar Preda. N-am regrete, în organizaţia de la Buzău este însă o mare problemă, este bulversată, dar dacă eu nu plec din partid nu vor pleca nici alţi oameni, pentru că eu rămân aici", a spus Cezar Preda.

Deputatul de Buzău a adăugat că nu va reveni asupra deciziei de a demisiona din funcţiile deţinute în partid, indiferent cine l-ar ruga să renunţe la decizie şi nici dacă ar pleca Emil Boc din PDL, spunând că nu acceptă să fie găsit "ţap ispăşitor".

"Nu voi reveni asupra deciziei chiar dacă pleacă Emil Boc. Eu l-am susţinut mereu, nu eu i-am spus lui «pleacă piticule de aici». L-am susţinut, dar ca să mă găseşti pe mine ţap ispăşitor şi acarul păun eu nu accept, mă retrag eu. Acum este expus să o ia o într-o direcţie anume. Ce va face, e treaba lui, am fost jignit de colegi. Îmi pare rău pentru că am muncit atât, dar nu mă răzgândesc. Nu cred că demisia mea va fi urmată de alte demisii, eu am fost un solitar, nu am făcut găşti şi găşculiţe. Acum trebuie să se aştearnă liniştea si armonia. Demisia mea nu e un război, e o linie pe care vreau să o ţină partidul, să fie unit. Mă retrag. Dacă le spuneam şi eu «ba pe-a mă-tii» ieşea Jihad, dar eu prefer să mă retrag", a mai spus Cezar Preda.

În ceea ce priveşte relaţia pe care o va avea cu Cătălin Predoiu, Preda a spus că speră să fie "mâna dreaptă" a acestuia.

"Cred că voi fi mâna dreapta a lui Predoiu. Sper, mi-am oferit serviciile, cred în el, nu pot să spun că ne leagă vreo prietenie, am fost supărat rău pe el când era ministru că vroia să desfiinţeze judecătoriile, dar mi-a explicat , suntem oameni rezonabili, îşi doreşte enorm un nou PDL, iar eu voi fi lângă domnia sa", a adăugat deputatul Cezar Preda.

Deputatul PDL Cezar Preda a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Buzău, că demisionează din funcţiile de vicepreşedinte al PDL la nivel naţional şi de preşedinte al PDL Buzău, spunând a luat această decizie în urma reuniunilor PDL care au avut loc sâmbătă la Braşov, unde el afirmase că, prin hotărârile pe care le-a luat, "PDL a creat un monstru numit USL".

El a spus că la şedinţa Colegiului Director lărgit al PDL a avut o "poziţie fermă" la care nu poate renunţa şi că în urma afirmaţiilor sale a fost criticat de Emil Boc şi de "anumiţi politicieni din Ardeal".

"Eu ma pot lupta cu Victor Ponta, mă pot bate cu Elena Udrea, mă pot bate cu Traian Băsescu, dar nu pot să mă bat cu colegii mei din partid. Acesta este motivul pentru care am decis să fac acest pas. Voi rămâne membru al PDL, partid în care sunt de 15 ani, pentru că eu nu cunosc alt partid. Voi face parte din echipa de campanie a domnului Predoiu şi mă voi implica în tot ceea ce înseamna viaţa politică a PDl din postura de simplu membru şi de deputat", a declarat Cezar Preda.

Cezar Preda a declarat, sâmbătă, la Braşov, la şedinţa Colegiului Director lărgit al partidului, că "prin deciziile dure luate pentru ţară PDL a adus la guvernare o echipă PSD-PNL capabilă să restaureze România".

"Contractul cu tot ceea ce a însemnat guvernarea 2008-2012 se încheie aici pentru că PDL a lansat un proiect nou pentru România, un proiect al responsabilităţii şi al echilibrului guvernării pentru că noi am făcut ce trebuie pentru ţară, dar am creat şi un monstru, am adus pe deciziile dure luate pentru ţară o echipă de guvernare PSD-PNL capabilă să restaureze România. Ceea ce se întâmplă în România e restauraţie, iar o guvernare nu poate să procedeze aşa", spunea Cezar Preda la reuniunea de la Braşov, de la care primarul Emil Boc a lipsit.

Întrebat despre absenţa lui Boc de la întrunirea de la Braşov, Preda spunea că Emil Boc este "un om care a primit enorm de la PDL": "Domnul Boc este un om care a primit enorm de la PDL. Dacă domnia sa consideră că altcineva i-a dat, şi nu PDL, cum de fapt şi alţii consideră că ei şi-au luat, ci nu că le-a dat partidul, este liber să facă ce doreşte. L-am respectat, îl respect şi îl voi respecta atât timp cât este în interiorul partidului. Când nu va mai fi în partid, nu se va mai bucura de respectul meu".

Cezar Preda se află la cel de-al treilea mandat de deputat de Buzău.

În 1999, Cezar Preda a devenit membru PD, iar din 2003 este vicepreşedinte al PDL. De asemenea, din 2001 el este preşedinte al filialei judeţene Buzău a PDL.

În decembrie 2012, Cezar Preda a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL și de cea de președinte al organizației județene a partidului, în urma rezultatelor slabe obţinute de democrat-liberalii buzoieni la alegerile parlamentare.

"Rezultatul de la Buzău, modul în care au ales buzoienii în 9 decembrie mă determină să-mi dau demisia de onoare din funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat Liberal, precum şi din cea de preşedinte al organizaţiei judeţene Buzău a PDL. Cred că Alianţa România Dreaptă trebuie să intre, în ansamblu, într-o profundă reorganizare şi omogenizare, astfel încât să devină cea mai importantă şi credibilă forţă de opoziţie din România", spunea Cezar Preda

Patru zile mai târziu, el a revenit asupra deciziei de a demisiona, spunând că este conştient de fapul că e ultima oară când i "se tolerează o atitudine individualistă".

"Am revenit asupra deciziei de demisie la solicitarea preşedintelui Vasile Blaga şi a celorlalţi colegi care mi-au reproşat că am luat o decizie fără să-i consult. Eu le-am spus că am fost extraordinar de supărat pe mine, pe organizaţia mea, pe trădările primarilor şi am luat o decizie în consecinţă, iar partidul mi-a spus: «Avem nevoie de tine în continuare». Şi preşedintele Vasile Blaga mi-a spus expres să revin. Sunt conştient de faptul că e ultima oară când mi se tolerează o atitudine individualistă", declara Cezar Preda în 14 decembrie 2012.

La alegerile din 2012, Cezar Preda a candidat în Colegiul 7 Buzău pentru Camera Deputaţilor, clasându-se pe locul doi, după candidatul USL, Marcel Ciolacu. Preda a obţinut 18,74% din voturi, iar contracandidatul său 65,19%. În urma redistribuirii, Cezar Preda a obţinut un nou mandat de deputat. (Mediafax)

Comentarii