Multe şi mărunte: Sorţi în Cupa României

miercuri, 11 octombrie 2017, 01:43
5 MIN
 Multe şi mărunte: Sorţi în Cupa României

Astăzi la Casa Fotbalului, are loc tragerea la sorţi pentru şaisprezecimile Cupei României.  În această fază vor intra în competiţie şi cele 14 echipe din Liga 1, care vor face parte din urna A. În una B vor intra 12 cluburi din Liga a II-a şi şase din liga a treia, calificate din fazele anterioare. La tragerea la sorţi, vor participa următoarele echipe: Viitorul, FCSB, Dinamo, CSU Craiova, CSM Poli Iaşi, Sepsi Sfântu Gheorghe , Juventus Bucureşti, Gaz Metan Mediaş, Concordia Chiajna, Astra Giurgiu, ACS Poli Timişoara, CFR Cluj, FC Botoşani, FC Voluntari (urna A), ASA Târgu Mureş, CS Mioveni, CS Afumaţi, Dacia Unirea Brăila, UTA, Chindia Târgovişte, Academica Clinceni, ASU Poli Timişoara, FC Argeş, AFC Hermannstadt, Metaloglobus Bucureşti, ştiinţa Miroslava, CSM  Reşiţa, Sănătatea Cluj, Aerostar Bacău, Unirea Slobozia, “U Cluj”, Petrolul Ploieşti. Partidele vor avea loc la o dată ce va fi stabilită astăzi, duelurile urmând să aibă loc pe terenul echipei de categorie inferioară. 

Zornăie zarurile la Cotnari

 

În perioada Sărbătorilor Iaşului, Asociaţia Sportivă de Table şi Backgammon (ASTB) Iaşi organizează Cupa Moldovei, în colaborare cu Primăria Municipiului Iaşi, SC COTNARI SA  şi SC PIM SRL. Concursul va avea loc vineri, sâmbătă şi duminică, la gazda obişnuită a acestor întreceri, Restaurantul Cotnari. Manifestarea va începe vineri, la ora 12:00, cu prezentarea şi înscrierea participanţilor, primele zaruri urmând a fi aruncate de la ora 16:00. Sâmbătă şi duminică, întrecerile vor începe la ora 10:00. Se vor organiza concursuri de Backgammon A, backgammon B şi table, admiţându-se jucători din toate diviziile şi vor fi acordate premii şi diplome. Relaţii la organizatorul turneului, preşedintele ASTB Iaşi, Vasile Grăjdeanu, telefon 0741/482899 şi 0332 / 431126.
 

 

Chivu, cursant la Coverciano

Fostul internaţional Cristian Chivu a început cursurile şcolii de antrenori de la Coverciano, unde are colegi celebri, ca Marco Amelia, Mauro Camoranesi, Morgan De Sanctis sau Luca Toni. Chivu, 36 de ani, şi colegii lui, între care se numără trei campioni mondiali, fac parte dintr-o grupă de foşti fotbalişti, care au fost admişi datorită faptului că au jucat cel puţin şapte sezoane în Serie A şi au evoluat în peste 180 de meciuri în acest campionat. Ei vor efectua 210 ore de  cursuri şi vor primi la absolvire atât licenţa UEFA B, cât şi cea UEFA A. După ce obţin licenţa A, noii antrenori pot pregăti echipe din Serie C sau pot fi secunzi la formaţii din Serie B şi Serie A. Chivu, care acum este şi observator tehnic al UEFA, a jucat la AS Roma, între 2003 şi 2007, şi la Inter Milano, între 2007 şi 2014, strângând 200 de prezenţe în prima ligă italiană.

Simona, între două Caroline

Liderul mondial Simona Halep a fost nominalizată de WTA la titlul de jucătoarea lunii septembrie, alături de sportiva franceză Caroline Garcia şi de daneza Caroline Wozniacki. Halep a devenit pentru prima dată lider al clasamentului WTA, în urma calificării în finala China Open. Garcia a câştigat turneele de la Wuhan şi Beijing, iar Wozniacki a câştigat Toray Pan Pacific Open, de la Tokyo. Fanii pot vota jucătoarea lunii pe site-ul oficial al WTA, wtatennis.com, până mâine.  iar câştigătoarea sondajului va fi anunţată vineri.

Chipciu, indisponibil la Anderlecht

Mijlocaşul Alexandru Chipciu s-a întors la echipa lui de club, Anderlecht Bruxelles, cu probleme de sănătate, după convocarea la naţionala României şi este incert pentru primul meci al antrenorului Hein Vanhaezebrouck pe banca tehnică a campioanei Belgiei. Chipciu a suferit o accidentare la spate, în meciul cu Kazahstan, din preliminariile Cupei Mondiale. Internaţionalul român, care nu a jucat şi în Danemarca, fiind suspendat, a urmat un tratament cu infiltraţii, dar durerile nu au dispărut. Astfel, el, dar şi Massimo Bruno, accidentat la gleznă, ar putea rata debutul lui Vanhaezebrouck la Anderlecht, în partida de vineri, din deplasare, cu Mechelen, din etapa a X-a a campionatului belgian.

Stoicikov nu mai e consul onorific

Ministerul Afacerilor Externe din Bulgaria a anunţat că îi retrage lui Hristo Stoicikov titlul de consul onorific în Spania, deoarece fostul fotbalist susţine Catalonia. Stoicikov, fost jucător la FC Barcelona, în vârstă de 51 de ani, era consul onorific din 2011. "Îndeplinirea misiunii sale de consul onorific este compromisă pe viitor, deoarece declaraţiile sale au făcut dificilă comunicarea cu autorităţile spaniole oficiale", a anunţat Ministerul. Fostul jucător de la FC Barcelona, din perioada 1990 – 1998, a declarat că susţine independenţa Cataloniei. "Nu mă interesează Spania, pentru mine contează oamenii din Catalonia", a spus el săptămâna trecută.

 

 

Ana Bogdan a semnat cu Steaua

Jucătoarea de tenis Ana Bogdan, locul 115 în clasamentul mondial, a semnat un contract cu CSA Steaua Bucureşti, a anunţat clubul stelist. "Ana Bogdan este componentă a echipei naţionale de Cupa FED a României, iar principalul său obiectiv după legitimarea la Steaua este calificarea la Jocurile Olimpice din 2020. Jucătoare care abordează atât proba de simplu, cât şi pe cea de dublu a avut un progres constant în ierarhiile tenisului mondial", a anunţat CSA Steaua. Durata contractului semnat de Ana Bogdan cu Steaua Bucureşti este de trei ani.

 

Nord-coreenii, nedoriţi în Australia

Guvernul australian a decis să interzică intrarea pe teritoriului său a unei echipe nord-coreene aşteptată în cadrul Campionatului de fotbal al Asiei Under-19, pentru a protesta împotriva programului nuclear al regimului din Pyongyang, ''Primirea acestei echipe ar fi în contradicţie cu opoziţia fermă pe care noi am manifestat-o în privinţa programului ilegal de dezvoltare nucleară al Coreei de Nord'', a explicat ministrul australian al Afacerilor externe, Julie Bishop, într-un comunicat transmis televiziunii SBS. ''Aceasta ar fi de asemenea incompatibilă cu intensificarea presiunilor diplomatice şi economice pe care vrem să le exercităm asupra Coreei de Nord,  pentru a ol obliga să respecte rezoluţiile ONU'', a indicat SBS, preluând afirmaţiile ministrului australian.  Echipa nord-coreeană, care urma să ajungă în Australia în noiembrie, figurează într-o grupă cu Australia, Hong Kong şi Insulele Mariane de nord.
 

Comentarii