Mungiu si actrita Berenice Bejo vor apara, in fata lui Barroso, exceptia culturala europeana

miercuri, 05 iunie 2013, 21:58
1 MIN
 Mungiu si actrita Berenice Bejo vor apara, in fata lui Barroso, exceptia culturala europeana

O delegatie condusa de regizorul roman Cristian Mungiu, Palme d’or in 2007, si actrita franceza Berenice Bejo, premiul pentru interpretare feminina la Cannes, va fi primita in data de 11 iunie de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pentru a apara exceptia culturala europeana.

Delegatia, din care vor mai face parte regizorii belgian Lucas Belvaux, italian Daniele Luchetti, franco-grec Costa Gavras si romanul Radu Mihaileanu, va fi primita la ora 13,00 GMT de Barroso si la ora 14,00 GMT de grupurile parlamentare europene, au declarat organizatorii evenimentului.

Ulterior, acestia vor sustine o conferinta de presa, incepand cu ora 15,00 GMT, la Parlamentul European.

Membrii delegatiei fac parte dintre cele 6.400 de persoane – regizori, scenaristi si alti profesionisti ai celei de-a saptea arte – care au semnat o petitie pusa in circulatie la finele lui aprilie de fratii belgieni Luc si Jean-Pierre Dardenne (dublu Palme d’or la Cannes) pentru a cere sefilor de stat si de guvern din Europa excluderea sectorului audio-vizual din proiectul de acord de liber-schimb dintre Statele Unite si UE.

Petitia a fost semnata de cei mai mari regizori europeni, printre care spaniolul Pedro Almodovar si britanicul Ken Loach, dar si de americanul David Lynch.

Comisia Europeana a dat unda verde in martie deschiderii negocierilor pentru un acord de liber schimb cu Statele Unite, incluzand sectorul audio-vizual in mandatul de negocieri.

Acest mandat urmeaza insa sa fie aprobat de statele membre ale UE care vor incepe examinarea lui in 14 iunie, in cursul unei reuniuni a ministrilor comertului.

hotnews.ro

Comentarii