Muzeele Luvru, Versailles şi Orsay ar urma să fie deschise şapte zile pe săptămână

miercuri, 01 octombrie 2014, 20:36
1 MIN
 Muzeele Luvru, Versailles şi Orsay ar urma să fie deschise şapte zile pe săptămână

Guvernul de la Paris prevede ca muzeele Luvru, Versailles şi Orsay – cele mai vizitate din Franţa – să fie deschise şapte zile pe săptămână, potrivit proiectului de buget pentru 2015 pentru domeniul culturii prezentat miercuri, informează AFP şi DPA.

Măsura, destinată creşterii numărului de vizitatori, se va aplica în perioada 2015-2017 şi va fi însoţită de o majorare corespunzătoare a numărului de locuri de muncă, prevede documentul menţionat, care asigură că ‘bilanțul economic va fi pozitiv’.

În prezent, muzeele Versailles şi Orsay sunt închise lunea, în timp ce Luvrul nu poate fi vizitat marţea, iar acest lucru deranjează unii turiştii din ţări cum ar fi Statele Unite sau Marea Britanie, unde muzeele importante sunt deschise în fiecare zi.

Luvrul este cel mai mai vizitat muzeu la nivel mondial, cu 9,2 milioane de vizitatori anual, în timp ce Versailles şi Orsay primesc 7 milioane, respectiv 3,5 milioane, de vizitatori în fiecare an.

La Londra, marile muzee, cum ar fi British Museum sau National Gallery, sunt deschise zilnic, în aceeaşi situaţie fiind şi Muzeul de Artă Modernă din New York (MOMA). (Agerpres)

 

Comentarii