Norina Forna, la mâna rectorului Scripcariu pentru decanatul de la Medicină Dentară

miercuri, 20 aprilie 2016, 02:42
2 MIN
 Norina Forna, la mâna rectorului Scripcariu pentru decanatul de la Medicină Dentară

Candidaturile pentru funcţiile de decani ai facultăţilor Uni­versităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi au intrat pe ultima sută de metri. Pe data de 27 februarie vor fi susţinute interviurile în faţa comisiei de examinare, condusă de către rectorul instituţiei, prof.dr. Viorel Scripcariu.

 Aproapte toţi candidaţii au trecut de etapa examinării în Consiliile Facultăţilor. Doar la Facultatea de Medicină Dentară, unde au fost şi cei mai mulţi candidaţi, există persoane care nu au primit avizul de a se prezenta la interviu. Astfel, dintre cei patru înscrişi, doar doi vor merge mai departe, prof.dr. Sorin Andrian şi prof.dr. Anca Viţa­lariu primind aviz negativ, în timp ce prof.dr. Norina Forna şi prof.dr. Monica Tatarciuc se vor prezenta în faţa comisiei de interviu.

În ceea ce priveşte restul candidaturilor, acestea au fost validate de către Consiliile Facultăţilor. Astfel, la Facultatea de Medicină Generală, şefa UPU-SMURD Iaşi, prof.dr. Diana Cimpoeşu, va intra în cursă alături de prof.dr. Ionela Lăcrămioara Şerban, în timp ce la Facultatea de Bioinginerie Medicală vor concura prof.dr. Anca Galaction şi prof.dr. Liliana Verestiuc.

Facul­tatea de Farmacie este cea care are cei mai mulţi candidaţi, trei, care se vor prezenta în faţa rectorului, şi anume prof.dr. Mihai Apostu, prof.dr. Cornelia Geanina Mircea şi prof.dr. Lenuţa Profire. Numele decanilor aleşi în comisia de concurs vor fi făcute publice pe 28 aprilie. Aceasta este ultima funcţie importantă pe care ar putea-o căpăta prof.dr. Norina Forna în universitate, după ce a pierdut atât cursa pentru rector, cât şi cea pentru preşedinte al Senatului. 

Comentarii