Comunicat de presă

Noul Ford Tourneo Custom oferă locurile perfecte pentru business sau relaxare

joi, 06 iulie 2017, 10:05
8 MIN
 Noul Ford Tourneo Custom oferă locurile perfecte pentru business sau relaxare

•    Ford dezvăluie noul Tourneo Custom, care oferă acum un design exterior curajos şi un interior premium complet redesenat.

•    Habitaclul spaţios şi luxos oferă şase scaune posterioare individuale unice în segment care pot fi aranjate în format conferinţă.

•    Cel mai mare Tourneo a fost complet reconstruit pentru a oferi rafinament de nivel superior, calitate şi tehnologii precum Limitatorul de viteză inteligent şi pachetul multimedia SYNC 3.

•    Tourneo oferă motorul diesel de 2.0 litri Ford EcoBlue, o nouă cutie automată SelectShift cu şase trepte şi opţiunea unor suspensii pneumatice spate. Maşina este disponibilă în versiunile exclusive Titanium X şi Sport.

•    Noul Tourneo Custom vizează serviciile de shuttle business, utilizarea personală de familie şi clienţii lifestyle. Producţia va începe în a doua parte a anului 2017, iar primele livrări vor avea loc la începutul anului 2018.
 

Ford dezvăluie astăzi primele detalii legate de noul şi versatilul transportor de persoane Tourneo Custom, care oferă călătorii de primă clasă pentru până la nouă pasageri într-un interior premium complet redesenat. Modelul vizează serviciile de shuttle business, utilizarea personală de familie şi clienţii lifestyle, va fi disponibil în a doua parte a anului 2017, iar primele livrări vor avea loc la începutul anului 2018.

Noul Tourneo Custom se remarcă prin designul frontal curajos subliniat de grila radiatorului cu cinci bare cromate şi le oferă clienţilor un habitaclu luxos care iese în evidenţă printr-o aşezare unică în segment a celor şase scaune individuale posterioare care pot fi dispuse în format conferinţă: locurile de pe al doilea rând pot fi întoarse la 360 de grade cu spatele la sensul de mers.

Cel mai mare model din gama Tourneo a fost complet reconstruit pentru a oferi un nivel superior de rafinament şi sofisticare subliniat de materialele de calitate, de confortul îmbunătăţit şi de izolarea fonică deosebită, dar şi de cele mai noi tehnologii împrumutate din gama de autoturisme Ford, cum ar fi Limitatorul de viteză inteligent şi pachetul multimedia SYNC 3.

"În noul Tourneo Custom, fiecare pasager se poate bucura de cel mai bun scaun disponibil", spune Pete Reyes, director al acestei linii de vehicule în cadrul Ford Europa. "Acest transportor de persoane versatil a fost transformat de la A la Z, oferind acum un interior stilat care combină confortul şi calitatea unei maşini de lux cu un nivel excepțional de spaţiu şi cu un nivel practic foarte ridicat".

Noile inovaţii suplimentează îmbunătățirile semnificative pe care Tourneo Custom le-a primit în 2016, între acestea numărându-se revoluţionarul motor diesel Ford EcoBlue de 2.0 litri, noua cutie automată SelectShift cu şase trepte şi o suspensie spate pneumatică disponibilă opţional.

Introdus iniţial pe piaţă în 2013, Tourneo Custom este vârful absolut al familiei de transportoare de persoane Tourneo, care include modelul cu cinci locuri Tourneo Courier, dar şi Tourneo Connect, disponibil în versiuni cu cinci sau şapte locuri.

Design sofisticat la exterior şi interior

Noul Tourneo Custom vine acum cu o zonă frontală nouă îndrăzneaţă care împarte acelaşi ADN estetic cu linia recentă de autoturisme Ford. Se distinge grila trapezoidală aşezată sus pe frontul maşinii şi blocurile optice subţiri şi dinamice care se integrează perfect pe linia mediană de forţă a maşinii.

Sunt disponibile acum o serie de tehnologii avansate la nivelul iluminării frontale. Toate versiunile beneficiază de lumini de zi LED specifice şi distinctive, în timp ce variantele superioare oferă faruri HID Xenon.

Execuţia sofisticată continuă în interiorul maşinii, acolo unde un nou instrumentar de bord care are la bază noua filosofie de design Ford – inaugurată pe noua generaţie Fiesta – oferă o aşezare atrăgătoare, orientată către şofer şi care este influenţată de interacţiunea cu tabletele şi telefoanele inteligente.

Configurat estetic pe baza unor elemente de design orizontale care subliniază lățimea habitaclului, noul panou de comenzi vine acum într-o formă regândită şi de nivel înalt, reliefată de suprafeţele moi la atingere şi de elemente atrăgătoare vizual precum zonele cromate sau finisate în nuanţă negru lucios.

Noile ecrane şi panouri de control au fost desenate special pentru a îmbunătăţi ergonomia şi uşurinţa în utilizare, iar versiunile de vârf propun un touchscreen color de 8 inch inspirat din lumea tabletelor şi care "pluteşte" deasupra bordului. Acesta poate fi operat prin gesturi de tipul "pinch" şi "swipe", folosite mai ales pe telefoanele mobile şi pe tablete.

Aspectul practic în viaţa de zi cu zi a fost tratat cu deosebită atenţie, spaţiile de stocare de la interior fiind semnificativ îmbunătăţite. Acestea includ două compartimente acoperite în zona superioară a bordului şi un spaţiu generos de stocare cu două suporturi pentru băuturi în consola centrală, acesta din urmă fiind şi el acoperit de un capac rulant inteligent.
 

Scaune posterioare unice în segment care oferă flexibilitate şi confort absolut

Pentru a le oferi clienţilor flexibilitate absolută în configurarea şi utilizarea zonei posterioare a cabinei, noul Tourneo Custom este unicul model din segment care oferă şase scaune individuale şi posibilitatea de a așeza cele două rânduri posterioare de câte trei scaune faţă în faţă în format conferinţă, ceea ce înseamnă că accesul la acestea este mult mai uşor, iar interacţiunea dintre pasageri este net îmbunătăţită.

Disponibile standard pe versiunile de top, cele şase scaune individuale pot fi rabatate complet, pot culisa, pot fi grupate în mai multe poziţii sau pot fi eliminate complet, oferindu-le clienţilor un spaţiu de nivelul limuzinelor sau un portbagaj maximizat şi ridicându-se astfel la nivelul cerinţelor de business sau de lifestyle al acestora.

Confortul călătoriilor este îmbunătăţit, de asemenea, de noul design al scaunelor, acestea fiind capitonate cu spumă poliuretanică de calitate şi oferind o geometrie dedicată sprijinului lateral optimizat. În plus, rafinamentul interior este relevat de o reducere semnificativă a sunetului care pătrunde în zona din spate a habitaclului. Pasagerii care călătoresc pe locurile posterioare vor aprecia, de asemenea, sistemul de climatizare eficientizat care încălzeşte şi răceşte mult mai repede, cele şase mufe USB şi sistemul audio cu 10 difuzoare reglat pentru un sunet echilibrat indiferent de poziţionarea scaunelor în interior.

Materialele utilizate pentru îmbrăcarea interiorului au fost înlocuite complet – de la capitonajul plafonului la scaune şi de la feţele uşilor la covoraşe – Ford concentrându-se să ofere un nivel superior de măiestrie şi un aspect de top. Selecţia de materiale de calitate mai ridicată, aşa cum sunt textilele cu fir gros şi pielea fină, dar şi posibilitatea de a comanda interioare în nuanţă închisă sau deschisă şi culori contemporane, sunt elemente care subliniază din nou precepţia de înaltă calitate şi atenţia la detalii în cabină.



Tehnologie avansată şi sisteme de asistenţă a şoferului

Sistemul multimedia şi de conectivitate SYNC 3 le va oferi posesorilor noului Tourneo Custom posibilitatea de a controla pachetul audio, navigaţia şi telefoanele inteligente utilizând comenzi vocale simple şi conversaţionale. Apăsând un buton şi rostind pur şi simplu “I need a coffee” („Am nevoie de o cafea”), “I need petrol” ("Am nevoie de benzină”) sau “I need to park” („Vreau să parchez”), şoferii pot să localizeze cele mai apropiate cafenele, benzinării sau parcări şi pot găsi gări, aeroporturi şi hoteluri. Sistemul este compatibil cu Apple CarPlay şi Android Auto™.

Noul Tourneo Custom introduce, de asemenea, o serie de sisteme avansate de asistenţă a şoferului şi este primul vehicul din segment care oferă un Limitator de viteză inteligent care permite ajustarea automată a vitezei maxime pentru ca mașina să rămână în limitele legale. Pachetul foloseşte sistemul Traffic Sign Recognition pentru a detecta indicatoarele de limitare a vitezei.

Noul model oferă, de asemenea, sistemul Blind Spot Information cu Cross Traffic Alert, care îi avertizează pe şoferi atunci când ies în marşarier dintr-un loc de parcare că în spatele lor se află maşini care se apropie din sens perpendicular.

Aceste noi sisteme completează o suită bogată de tehnologii deja disponibile pe Tourneo Custom, cum sunt sistemul de frânare automată de urgenţă Pre-Collision Assist cu detectarea pietonilor, Avertizarea la părăsirea benzii, stabilizarea în caz de vânt lateral şi sistemul de Cruise control adaptiv.

Motoare Ford EcoBlue de top în segment cu opţiunea transmisiei automate

Noul Tourneo Custom oferă modernul motor diesel Ford EcoBlue în versiunile de putere 105 CP, 130 CP şi 170 CP, oferind costuri de utilizare semnificativ reduse şi beneficii majore la nivel de performanţe. Consumul a scăzut cu până la 13%, emisiile de CO2 pleacă de la 162 de grame/km*, iar cuplul motor disponibil la turaţii coborâte a crescut cu 20%.

Ultima listă de opțiuni include transmisia automată cu şase trepte SelectShuft, care oferă un comportament fluid şi reactiv, o suspensie pneumatică spate unică în segment care determină un comportament rutier suplu şi controlat pe o gamă largă de condiţii de rulare şi jante de 17 inch disponibile opţional care îmbunătăţesc ţinuta de drum şi performanţele de frânare.

Pachetele de nivel înalt Titanium X şi Sport: pentru un Tourneo de top

Pentru a satisface cerinţele sofisticate ale clienţilor privaţi sau business care caută un nivel de top al specificaţiilor, noul Tourneo Custom va pune la dispoziţia acestora un pachet de top Titanium X care include tapiţerie din piele, sistem SYNC 3 cu navigaţie prin satelit, cameră de marşarier şi faruri HID Xenon în dotarea standard.

Noul pachet Sport este disponibil pentru clienţii care-şi doresc un design exterior ceva mai dinamic şi un interior cu specific sportiv. Această opţiune combină versiunea de 170 CP a motorului diesel EcoBlue, un kiţ cu piele.

Gama Tourneo Custom continuă să ofere configuraţii interioare cu opt sau nouă locuri şi opţiunea unui ampatament lung sau scurt. Versiunea lungă vine cu un spaţiu suplimentar de stocare a bagajelor în spatele celui de-al treilea rând de scaune.

# # #


Android şi Android Auto sunt mărci înregistrate ale Google Inc.

*Consumul declarat energie/combustibil, emisii CO2 şi autonomia electrică sunt măsurate în conformitate cu cerinţele tehnice şi specificaţiile Regulamentelor europene (CE) nr. 715/2007 şi (CE) nr. 692/2008 cu amendamentele subsecvente. Consumul de combustibil şi emisiile de CO2 sunt specificate pentru o versiune, nu pentru toate versiunile unui model. Procedura standard de testare aplicată permite compararea între două tipuri diferite de vehicule şi diferiţi producători. Suplimentar faţă de eficienţa consumului de combustibil al unei maşini, manevrabilitatea şi alţi factori care nu sunt de natură tehnică joacă un rol în determinarea consumului de combustibil/energie, emisiilor de CO2 şi autonomiei electrice. CO2 este principalul gaz cu efect de seră responsabil pentru încălzirea globală.

       

Comentarii