Nu ar trebui să mai vedem TIR-uri în oraş timp de 10 ore pe zi

joi, 23 iunie 2016, 01:53
1 MIN
 Nu ar trebui să mai vedem TIR-uri în oraş timp de 10 ore pe zi

Autorităţile locale au stabilit mai multe măsuri pentru diminuarea efectelor provocate de caniculă. Primarul Mihai Chirica a precizat ieri că planul a fost aprobat încă de la sfârşitul săptămânii trecute. Printre măsurile implementate se numără interzicerea circulaţiei autovehiculelor cu o sarcină mai mare de 7,5 tone pe raza oraşului între orele 10.00 – 20.00, punerea în funcţiune a tuturor fântânilor arteziene (inclusiv pe timpul nopţii până la ora 24.00), intensificarea măsurilor de reţinere a cerşetorilor şi a persoanelor fără adăpost în vederea dirijării acestora spre adăposturi pe perioada caniculară sau asigurarea în pieţele agroalimentare, bazar şi târguri a unor locuri pentru furnizarea de apă potabilă.

„În cursul săptămânii viitoare vom achiziţiona zece instalaţii de climatizare mobile, deja am început procedura de ieri (marţi, n.r.), care vor fi amplasate în zece puncte din oraş. Vor fi zece corturi cu instalaţii de climatizare şi zece dozatoare de apă pe care le vom folosi pe toată perioada de caniculă atunci când va fi nevoie”, a mai spus Chirica. Planul de măsuri pentru diminuarea efectelor caniculei mai vizează verificarea celor 10 cişmele de pe raza oraşului, dotarea societăţilor şi regiilor furnizoare de utilităţi publice cu echipamente de climatizare şi dozatoare de apă sau distribuirea de apă minerală prin intermediul centrelor de cartier.

Măsurile sunt implementate alături de ApaVital, Poliţia Locală, Direcţia de Sănătate Publică, Poliţia Municipiului Iaşi, Direcţia de Asistenţă Comunitară, Ecopiaţa, Direcţia Sanitară şi Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat. Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă derulează şi o campanie de informare prin distribuirea de pliante sau fluturaşi care cuprind recomandări pentru populaţie în perioadă caniculară, acestea fiind distribuite în special în zone de agrement, centre de cartier şi alte zone publice. 

 

 

Comentarii