O agenţie de ştiri a angajat un ”reporter robot”. El scrie ştiri in Premier League

joi, 24 august 2017, 13:15
2 MIN
 O agenţie de ştiri a angajat un ”reporter robot”. El scrie ştiri in Premier League

Agenţia Yonhap a introdus un sistem automat pentru producerea de ştiri despre meciurile de fotbal din Premier League, etapa fiind considerată una decisivă în cadrul demersului său de îmbunătăţire a acoperirii acestui domeniu şi de extindere a jurnalismului bazat pe tehnologie, informează serviciul din Coreea de Sud.

Software-ul Soccerbot a fost lansat săptămâna trecută de principalul serviciu de ştiri din Coreea de Sud şi are la bază un algoritm ce imită modul în care scriu jurnaliştii umani. Sistemul dezvoltat de companie s-a aflat într-o fază pilot după ce a fost testat cu succes pentru acoperirea tuturor meciurilor din sezonul 2016-2017 al Premier League.

Soccerbot a produs în total 380 de articole automate experimentale, fiecare la una sau două secunde de la sfârşitul meciului. Yonhap a anunţat că urmează să dezvolte încă un astfel de program pentru a acoperirea Jocurilor Olimpice de iarnă din februarie 2018 organizate la Pyeongchang. Soccerbot a fost utilizat pentru a produce articole în limba coreeană ale agenţiei Yonhap începând de la meciul care a deschis sezonul 2017-2018 dintre Arsenal şi Leicester City.
 

Programul va acoperi toate cele 380 de meciuri de fotbal din prima ligă engleză. Programul utilizează o bază de date formată din cuvinte şi propoziţii scrise de reporterii Yonhap. Articolele sunt produse în trei paşi: colectarea informaţiilor, scrierea propoziţiilor şi verificarea ortografiei şi a gramaticii. În timpul procesului de editare, programul reorganizează structura în funcţie de rezultate şi de eventuala prezenţă a unor jucători din Coreea de Sud. De asemenea, adună informaţii din până la cinci surse diferite pentru a identifica informaţiile incorecte, precizează Yonhap. 

 

Comentarii