O caravană internaţională de angajare a poposit la UMF Iaşi: EURAXESS

marți, 10 noiembrie 2015, 02:58
2 MIN

La Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a poposit ieri o caravană a oportunităţilor de finanţare şi a joburilor în cercetare, care a susţinut o serie de prezentări şi workshop-uri la care au participat peste 250 de studenţi, cercetători şi doctoranzi de la UMF.

„Autobuzul interactiv EURAXESS dispune de terminale informative, unde cerce­tătorii au putut să navigheze pe site-ul EURAXESS şi şi-au încărcat CV-urile. Experţii EURAXESS au fost la dispoziţia lor pentru a le prezenta serviciile oferite şi modul în care acestea îi pot ajuta să se angajeze şi să-şi înceapă cariera în cercetare“, au precizat repre­zen­tanţii UMF Iaşi.

De la ora 12.00, în Aula „George Emil Palade“ a UMF a avut loc o conferinţă în care experţii au prezentat serviciile şi oportunităţile de angajare, dar în care au şi răspuns întrebărilor celor din sală. La aceasta au participat inclusiv cercetători de la UMF, UAIC şi Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni“ din Iaşi.

Prof.dr. Radu Iliescu, prorectorul instituţiei de învăţământ superior, a precizat că prezenţa caravanei la Iaşi reprezintă „pentru noi o recunoaştere implicită a va­lorilor în domeniul cercetării şi suntem bucuroşi să utilizăm opor­tunităţile de cer­cetare şi finanţare oferite“. Oprirea la UMF Iaşi face parte dintr-un tur organizat de EURAXESS de două luni prin 34 de oraşe din 16 ţări.

Comentarii