O familie aflată într-o situaţie limită are nevoie de ajutor

vineri, 16 august 2013, 01:50
2 MIN
 O familie aflată într-o situaţie limită are nevoie de ajutor

Familia unui ieşean din Târgu Frumos cere sprijinul oamenilor cu suflet. Viaţa unui bărbat de 43 de ani a fost schimbată radical anul trecut, chiar de Crăciun. Gigi-Eduard Malanca a făcut un accident vascular cerebral şi, de atunci, a rămas imobilizat la pat. Numărul diagnosticelor puse de medici în urma investigaţiilor a ajuns la 10. „Fiul meu suferă de tromboză venoasă cerebrală, hemoragie subarahnoidiană, hemoragie intraventriculară şi intracerebrală, hidrocefalie internă cu şunt ventriculoperitoneal, ocluzie de arteră carotidă internă dreaptă, anevrism sacular artera comunicantă posterior embolizat, trombofilie, tetrapareză spastică, afazie mixtă, hipertensiune arterială stadiul I risc mediu. A fost internat la vreo cinci spitale, dar starea sa rămâne critică, iar recuperarea sa abia începe“, a spus Aurica Malanca, mama bărbatului.

Potrivit primarului din Târgu Frumos, situaţia familiei Malanca este într-adevăr una disperată. Comunitatea l-a sprijinit pe bărbat financiar într-o oarecare măsură, prin intermediul bisericii, al consilierilor locali şi al persoanelor fizice, însă nevoile financiare ale familiei rămân în continuare descoperite.

„Soţul meu are o pensie socială de 170 de lei, iar pensia de însoţitor este de 610 lei. În fiecare lună, numai pe pampers se duc 500 de lei. Nu mai spun de kinetoterapie. Pentru recuperare ar trebui să facă foarte multă kinetoterapie. Noi ne permitem însă doar o şedinţă pe zi. Lunar, 900 de lei se duc numai în această direcţie. Ne întreţinem doar din salariul meu, însă avem şi doi copii minori de crescut. Suntem, pur şi simplu, la limita disperării. Nu mai ştim ce să facem“, a spus soţia bărbatului.

Ieşenii care doresc să sprijine familia Malanca o pot face printr-o depunere în contul bancar RO85RZBR000006005922265 Raiffeisen Bank.
 

Comentarii