De Business

Punem punctul pe știi

O firmă de consultanţă din Iaşi are drept noi patroni o companie gigant

vineri, 31 iulie 2015, 01:50
2 MIN
 O firmă de consultanţă din Iaşi are drept noi patroni o companie gigant

Una din cele mai mari companii de outsourcing din lume, cu peste 330.000 de angajaţi şi venituri de peste 30 de miliarde dolari, ajunge în mod indirect şi la Iaşi. Accenture, furnizor global de servicii pe piaţa de consultanţă şi management a energiei, a anunţat achiziţia firmei britanice EnergyQuote JHA, lider european de piaţă în domeniul consultanţei pentru optimizarea consumului de energie.

Energyquote activează în domeniul consultanţei energetice din anul 1973 şi în urmă cu aproape opt ani de zile şi-a început operaţiunile şi în Iaşi. În prezent, în jur de 150 de angajaţi numără echipa Energyquote de la Iaşi. „Ce înseamnă pentru oraşul Iaşi această mutare globală? Companii puternice din zona de servicii externalizate – IT & Outsourcing – îşi fac simţită prezenţa. După Xerox şi Oracle este rândul gigantului Accenture să pună Iaşul pe harta sa de business”, crede Dan Zaharia (FOTO), Senior Leasing Consultant la Extind Management.

Acesta consideră că achiziţia vine să consolideze poziţia Accenture de furnizor global de servicii pe piata de consultanţă şi management a energiei, iar pentru Energyquote, o companie cu aproape 300 de angajaţi, din care jumătate în România, accesul mai facil la piaţa globală şi la clienţi noi sub umbrela Accenture. „Bineînţeles că diferenţa de talie ca număr de angajaţi dintre cele doua companii poate însemna un pericol pentru angajaţii Energyquote din Iaşi. Şansa lor este gradul înalt de specializare şi profesionalism, experienţa pe pieţele energetice globale acumulată în aceşti ultimi ani, care va face probabil ca Accenture să se uite cu mare atenţie la Iaşi şi să îşi dezvolte semnificativ prezenţa aici în următorii ani”, consideră Zaharia.

 

 

Comentarii