O nouă serie de tineri pregătiţi de soţii Nedea au intrat la UMF

vineri, 28 iulie 2017, 12:31
1 MIN

O nouă serie de tineri pregătiţi de soţii Nedea au intrat la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) in Iaşi. Rezultatele au fost comunicate astăzi, de la ora 10.00, la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, liceu care a colaborat cu cei doi soţi în pregătirea elevilor.

 Astfel, generaţia care a intrat anul acesta la UMF este cea de-a şasea din istoria programului SAPed, program care a sprijinit zeci de tineri proveniţi din familii modeste să se pregătească şi mai apoi să urmeze cursurile la facultăţile de medicină.

Anul acesta, dintre cei 34 de elevi înscrişi, 11 dintre aceştia au dus programul până la capăt, iar opt dintre cei 11 au intrat la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi. De asemenea, dintre cei opt candidaţi admişi, şase dintre aceştia au intrat pe locurile la buget, iar doi pe cele la taxă. Totodată, soţii Nedea, împreună cu ceilalţi profesori care s-au alăturat programului, au pregătit şi o elevă din Republica Molodova, care nu a intrat pe locurile destinate candidaţilor de peste Prut, chiar dacă a avut media mai mare decât a ultimului intrat. În acest moment tânăra a depus contestaţie, urmând ca aceasta să fie soluţionată în perioada următoare.

Comentarii