ADVERTORIAL

O profesoară din Statele Unite ale Americii îi învaţă balet pe elevii Seven Hills International School

miercuri, 15 octombrie 2014, 01:50
4 MIN
„Îi voi ajuta pe copii să deprindă gustul excelenţei şi al disciplinei, care să îi ajute să producă lucruri frumoase şi creative. Orele de balet pot stimula aceste aspecte promovate de sistemul educaţional internaţional Seven Hills”, subliniază balerina Maddie Sprunger. Profesor de balet şi native english speaker, aceasta s-a alăturat corpului profesoral al Seven Hills International School Iaşi.

„Ballet helps children develop physically, mentally and artistically.” Aceasta este premisa de la care pleacă Maddie Sprunger în educarea elevilor de la Seven Hills International School, fiind convinsă că practicarea baletului contribuie atât la dezvoltarea fizică armonioasă a copiilor, cât şi la formarea artistică şi mentală. Profesor de balet şi native english speaker, Maddie Sprunger provine din Statele Unite ale Americii şi s-a alăturat corpului profesoral al Seven Hills, singura şcoală internaţională cu predare exclusiv în limba engleză din nord-estul ţării, unde elevii studiază după curriculum britanic.

Am venit la Iaşi în urmă cu un an şi jumătate pentru a lucra cu studenţii internaţionali. Pe copii îi voi ajuta să deprindă gustul excelenţei şi al disciplinei, care să îi ajute să producă lucruri frumoase şi creative. Orele de balet pot stimula aceste aspecte promovate de sistemul educaţional internaţional Seven Hills”, punctează Maddie Sprunger referitor la implicarea în acest proiect.

Balerina explică de ce sunt importante orele de balet pentru elevi: „Din punct de vedere fizic, aceştia îşi dezvoltă un corp puternic, flexibil şi coordonat, ceea ce le va folosi la dans, sporturi şi activităţile zilnice. Din punct de vedere mental, copiii îşi dezvoltă un nivel mai înalt de concentrare, o memorie viguroasă, o etică de lucru solidă şi capacitatea de a se  prezenta în faţa unui grup mare de oameni. Abilităţile fizice şi mentale sunt utilizate, în cele din urmă, în scopuri artistice. Dansatorii trebuie să exprime ceva legat de muzică prin intermediul personalităţii şi sensibilităţii lor unice.”

Maddie a început să studieze balet de la vârsta de şase ani şi a continuat până la absolvirea liceului. Deşi a decis să nu urmeze o carieră în domeniu, balerina vorbeşte despre plăcerea de a preda şi practica baletul ori de câte ori are ocazia. „Am studiat deopotrivă metodele ruseşti şi americane şi am predat atât în format pe grupe, cât şi individual. Este firesc să îi înveţi pe alţii despre lucrurile la care te pricepi şi care te pasionează.”

Formarea în sistemul de învăţământ american, despre care spune că le oferă copiilor posibilitatea de a studia o varietate mare de materii, precum şi implicarea în proiecte în diferite ţări i-au oferit o experienţă multiculturală, pe care o împărtăşeşte acum elevilor Seven Hills. „Am stat o vreme în Thailanda şi Mexic şi am locuit în Hawaii timp de doi ani. Pentru mine, oamenii sunt mai importanţi decât locurile. Sunt mai captivată de prietenii mei dragi din Thailanda, decât de pitorescul peisajului sau de istoria locului. în Iaşi, am ocazia să interacţionez cu numeroşi studenţi internaţionali. Este extraordinar să poţi învăţa despre lume prin intermediul fiecăruia dintre aceşti oameni, prin perspectivele şi experienţele lor.”

Pe lângă orele de balet, Maddie le vorbeşte elevilor Seven Hills despre subiecte şi teme diverse, ajutându-i să înveţe mult mai uşor limba engleză, dar şi să cunoască lumea în care trăiesc. „Pentru a te dezvolta în cadrul altor culturi, este nevoie să fii deschis la ideea că modurile proprii de viaţă nu sunt superioare modurilor de viaţă ale altora. Această perspectivă asupra lumii este foarte valoroasă şi trebuie cultivată, deoarece premisa de bază a învăţării este bunăvoinţa în acest sens. O atitudine deschisă la învăţare este benefică în toate domeniile vieţii”, adaugă Maddie.

Cursurile de balet sunt disponibile şi în cadrul programului After School al Seven Hills, la care se pot înscrie şi elevi din afara şcolii internaţionale.

Seven Hills International School, singura şcoală internaţională cu predare exclusiv în limba engleză din regiunea de nord-est, şi-a deschis porţile pentru prima generaţie de elevi pe 15 septembrie, la Palas. Elevii studiază după curriculum britanic, în condiţii ultramoderne, cu profesori vorbitori nativi de limbă engleză şi cadre didactice de elită din Iaşi. Curriculumul adoptat se ghidează după mijloace de predare focalizate pe înţelegere şi pe aplicarea practică a cunoştinţelor.

„Seven Hills International School este şcoala care aduce un crâmpei din sistemul educaţional britanic în spaţiul cultural ieşean, cu intenţia asumată de a arăta că educaţia trebuie să fie altfel, căşcoala trebuie să fie prietenoasăşi atractivă pentru copii, iar profesorii trebuie să predea astfel încât elevii să înveţe. Este şcoala în care avem profesori români şi străini, instruiţi să predea la standarde internaţionale”, a declarat prof. Liliana Romaniuc, director Seven Hills International School. În anul de învăţământ 2014 – 2015, aici funcţionează o grupă de grădiniţă, o clasă pregătitoare şi o clasă a V-a.

 

Comentarii