O tânără ieşeancă absolventă de Cambridge, premiul pentru Excelenţă Academică

marți, 22 decembrie 2015, 02:56
1 MIN
 O tânără ieşeancă absolventă de Cambridge, premiul pentru Excelenţă Academică

Anul acesta, la competiţia organizată de către Liga Studenţilor Români din Străi­nătate – premiile pentru Excelenţă Aca­demică în străinătate în anul universitar 2014-2015, a ajuns în finală un singur ieşean. 

Adela Constantinescu a studiat la Cambridge, UK, şi este finalistă la secţiu­nea Europa Uni­versitar, ea absolvind anul acesta studiile în străinătate. În general, la toate cele şapte ca­tegorii de anul acesta – Europa Universitar, Europa Post-Univer­sitar, America de Nord, România, Eras­mus, Premiu special în Arte şi Menţiuni Speciale alte Continente s-au înscris în total un număr de peste 150 de candidaţi din toate colţurile lumii.

„Con­curenţii provin de la universităţi de prestigiu internaţional, precum University College Berkeley, Yale University, Uni­versity of Cambridge, Imperial College London, dar nu numai. Preselecţia celor 150 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi înscrişi în concurs a fost realizată într-o primă etapă de laureaţii ediţiilor precedente, care au decis finaliştii fiecărei categorii“, au precizat reprezentanţii ligii.

Selecţia finală va fi făcută de un juriu ai cărui membri sunt acad. Ionel Valentin Vlad, acad. Solomon Marcus, acad. Cristian Hera, prof.dr. Cicerone Rotaru, Horaţiu Mălă­ele şi dr. Călin Ciofu. Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul unei gale care va avea loc în ianuarie la Bucureşti.

Comentarii