O veste bună pentru ieşenii din Vişan: se vede asfalt la orizont

joi, 28 mai 2015, 01:58
3 MIN
 O veste bună pentru ieşenii din Vişan: se vede asfalt la orizont

O stradă din Iaşi va fi botezată cu numele unei feministe marxiste. Numele Sofiei Nădejde, sora pictorului Octav Băncilă, a fost propus pentru o stradă situată peste Bahlui, în cartierul Cicoarei. 

Propunerea va fi discutată în cadrul şedinţei de mâine a Consiliului Local. Alături de aceasta, alte două străzi, din zona Bucium, ar urma să fie botezate cu numele liderilor ţărănişti Iuliu Maniu şi Corneliu Coposu. „Avem pe ordinea de zi aproximativ 30 de proiecte de hotărâre. Vom discuta o rectificare de buget de aproximativ 900.000 lei, reprezentând rambursări din partea Uniunii Europene pe proiecte din învăţământ. Vor fi discutaţi şi indicatorii tehnico-economici pentru două străzi, Petre Culianu şi Vişan, pe care dorim să le reabilităm. Străzile sunt în zona Bârnova, dar pe administrativul municipiului. Este o zonă urbanizată recent, dar este vorba de ieşeni care trăiesc acolo şi lucrează în oraş şi care se aşteaptă la condiţii decente. Sunt şi proiecte legate de avansarea a 30 de poliţişti locali şi de aprobarea normelor de hrană, defalcat în funcţie de locul de muncă. Un poliţist care patrulează nu poate primi aceeaşi sumă ca un angajat TESA“, a declarat primarul interimar, Mihai Chirica.

Pe ordinea de zi a şedinţei se vor afla şi numeroase planuri urbanistice zonale. Unul dintre ele vizează construirea la ieşirea din Iaşi, pe bulevardul C.A. Rosetti, a unui restaurant, a unei pensiuni, a unei locuinţe şi a unui podeţ peste pârâul Cacaina.

De asemenea, se intenţionează construirea a două blocuri de 4 etaje pe strada Hlincea 65, ca şi a unuia pe Bradului nr. 4. Societatea Tester Grup şi-a anunţat şi ea intenţia de a construi două clădiri de birouri, cu patru, respectiv 8 etaje, pe şoseaua Păcurari nr. 138. Planurile urbanistice vor fi supuse aprobării plenului CL. Va fi discutată şi participarea Direcţiei de Asistenţă Comunitară (DAC) la programul „Rabla“ din acest an, instituţia intenţionând să achiziţioneze trei furgonete.

DAC intenţionează şi să înfiinţeze trei societăţi de economie socială în cadrul unui proiect cu finanţare europeană. Societăţile urmează să aibă ca obiect de activitate cateringul, spălătoria şi copierea de acte, la ele urmând să lucreze persoane aflate în risc de excluziune socială. O sumă de 45.000 lei urmează să fie alocată pentru finanţarea acţiunilor incluse în proiectul „Săptămâna Ateneului Tătăraşi – 95 de ani de educaţie prin artă şi cultură“. Totodată, se vor actualiza creditele de angajament pentru împrejmuirea Cimitirului „Sf. Petru şi Pavel“, modernizarea de trotuare şi alei pietonale în cartiere, reabilitarea liniilor de tramvai şi modernizarea unor străzi.

Comentarii