De Sănătate

Punem punctul pe știi

Pacienta obeză care a ajuns sâmbătă în comă la spital la Iaşi, după ce şi-a micşorat stomacul în Turcia, a fost operată ieri a treia oară

miercuri, 17 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Pacienta obeză care a ajuns sâmbătă în comă la spital la Iaşi, după ce şi-a micşorat stomacul în Turcia, a fost operată ieri a treia oară

Starea ei e în continuare gravă, pe ventilator. Ea a ajuns sâmbătă la spital, după aproximativ 6 luni de la operaţia din afara ţării, având infecţie generalizată.

Chirurgii ieşeni au intrat iar în sala de operaţie pentru a salva pacienta obeză operată anterior în Turcia pentru micşorarea stomacului. Specialiştii de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ au efectuat cea de-a treia intervenţie chirurgicală în acest caz în cursul după-amiezii de ieri. Potrivit profesorului Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al spitalului, starea bolnavei este staţionară. „Pacienta este în continuare internată în ATI, pe ventilator, în stare gravă“, a precizat me­dicul. Ieşeanca în vârstă de 37 de ani a ajuns aici sâmbătă seara, transportată de un echipaj de ambulanţă. „Pe 13 mai, la ora 18, o verişoară a pacientei a sunat la 112 precizând că fe­meia pentru care a făcut solicitarea acuză dureri lombare.

La locul soli­citării, pe strada Ciurchi din Iaşi, a intervenit un echipaj B2 al SAJ Iaşi, cu asistent medical şi ambulanţier. Colega care a intervenit a observat că pacienta prezenta edem al membrelor inferioare şi transpiraţie abundentă. Echipajul nostru a soli­citat sprijinul pompierilor pentru a transporta pacienta de la etajul VII al blocului respectiv către autospecială. Ulterior, femeia a fost transferată către UPU, la Spitalul «Sfân­tul Spiridon»“, a arătat asistent principal Nicolai Pralea, purtător de cuvânt al SAJ Iaşi. Pacienta, care cân­tăreşte peste 100 kg, a ajuns la spital cu un singur plămân funcţional. Celălalt nu mai contribuia la funcţia respiratorie ca urmare a unei infecţii generalizate. Infecţia ar fi pătruns dintr-o cavitate în alta printr-o fisură a diafragmei.

Conform istoricului medical al pa­cientei, ieşeanca a suferit o primă fisură a muşchiului diafragmatic în timpul internării într-o clinică din Turcia, acolo unde a optat pentru o rezecţie de stomac. Femeia şi-a făcut o astfel de operaţie pentru a trata boala cu care a fost diagnosticată, respectiv obezitate morbidă. Chirurgii ieşeni intraţi în sala de operaţie au intervenit pentru înlăturarea infecţiei din ambele cavităţi infectate. 

 

Comentarii