Până mâine se pot depune cereri pentru ora religie

joi, 05 martie 2015, 02:56
1 MIN
 Până mâine se pot depune cereri pentru ora religie

Vineri, 6 martie, este ultima zi în care părinţii îşi pot înscrie copiii la ora de religie.

Cererile, care pot fi obţinute fie online, fie de la secretariatele şcolilor, trebuie completate şi depuse la sediul şcolilor, în cazul în care părinţii iau decizia ca elevii să înveţe religia.

La nivelul municipiului Iaşi s-au înfiinţat mai multe de asociaţii care susţin importanţa predării religiei în şcoli, în timp ce mai mulţi părinţi au raportat, inclusiv de la licee importante, că se fac presiuni dinspre directori şi profesori ca elevii să aducă formularele semnate la şcoală.

Ministrul Educaţiei a ieşit cu o declaraţie zilele trecute condamnând orice fel de presiune. „Poziţia ministerului este foarte clară, nu poate fi vorba de obligativitatea opţiunii. Pot opta pentru participarea la religie până pe 6 martie, în cazul în care optează, trebuie să precizeze şi cultul. Deci pot opta“, a precizat Sorin Cîmpeanu. Acesta a declarat şi că se lucrează în prezent la o metodologie pentru a clarifica ce se va întâmpla cu orarele din şcoli.

Există momentan două opţiuni, ca ora de religie să fie prima sau ultima, însă – pentru că normele nu pot fi completate – orele vor fi şi în timpul programului normal, aspect ce trebuie clarificat de minister. 

Comentarii