Patru echipe de studenţi ieşeni, în competiţia pentru prototipul maşinii viitorului

miercuri, 01 martie 2017, 02:50
1 MIN
 Patru echipe de studenţi ieşeni, în competiţia pentru prototipul maşinii viitorului

Patru echipe de studenţi de la Fa­cultatea de Mecanică din cadrul Uni­versităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIAŞI) au ajuns în finalul competiţiei Electromobility de anul acesta. Concursul este organizat de Continental Automotive Iaşi încă din 2007 şi este dedicat studenţilor din în-treaga ţară. Competiţia se desfăşoară pe perioada a şapte luni, finala urmând să aibă loc pe data de 13 mai.

„Studenţii au de parcurs 5 etape pentru a se califica în finală. După ce toate etapele sunt finalizate, în cadrul sesiunii de evaluare a proiectului urmează să fie premiată cea mai bună echipă pe partea teoretică şi practică“, au precizat reprezentanţii Facultăţii de Me­canică. Studenţi de la TUIAŞI au construit maşinile cu care s-au înscris la concurs prin eforturi proprii, însă o parte din banii necesari au fost oferiţi şi de Continental. 

La realizarea maşinilor s-au utilizat tehnologii moderne, de la folosirea imprimantei 3D până la folosirea metodelor de comunicare prin bluetooth pentru sistemul de deplasare. Cele patru echipe de tineri sunt Robots Inside – formată din Vlad Rozmarin, Victor Macoveschi şi Mihail Chiriţă, coordonaţi de prof.dr.ing. Ioan Dorof­tei, Bad Panda – din componenţa căreia fac parte Robert Pleşca, Ştefan Dumitrachi şi Eduard Bocu, coordonaţi de asist.dr.ing. Ciprian Sta­mate, VVRL Robotics – formată din studenţii Alexandru Vacaru, Bogdan Vacariu, Robert Vornicu şi Constantin Lupu, aflaţi sub coordonarea prof.dr. ing. Ioan Doroftei, şi Mobility Car – echipă formată din Dorel Tătaru, Ionuţ Pascal şi Mihai Codreanu, coordonaţi de conf.dr.ing. Radu Drosescu. 

 

Comentarii