Pericol mortal pentru cei mici în parcul de joacă din Oancea

miercuri, 25 martie 2015, 11:57
2 MIN

Parcul de joacă pentru copii de pe esplanada Oancea, cartier Tătăraşi, este plin de pericole pentru cei mici.

În primul rând, numeroase pietre mari sunt sub scrânciobe. Este de ajuns ca un copil să cadă din leagăn ca acesta să se lovească de pietre. Părinţii presupun că acestea au fost aduse după zile ploioase când, după formarea unor bălţi imense, cei mici nu aveau cum să ajungă la leagăn.

Uitaţi-vă şi la "căluşeii de pe arcuri". Bucăţile de lemn pe care ar trebui să se aşeze copiii sunt rupte, scorojite, aşchii imense fiind periculoase atât pentru adulţi, cât şi pentru prichindei.

Leagănele sunt şi ele în stare deplorabilă. Multe sunt roase de rugină, iar la unele lanţul de prindere este incomplet. Cum credeţi că un copil şi-ar mai putea ţine echilibrul?

Nici treptele legate cu sfoară ale tobogoanelor nu mai prezintă siguranţă. Sunt rupte, aşchiate şi în câteva locuri sunt distruse legăturile din sfoară.

De asemenea, la unele trepte, după ce s-au rupt, capetele ascuţite ale holşuruburilor ies din lemne. Foarte uşor, copiii pot să dea cu piciorul în holşurub.

Urmăriţi imaginile din GALERIA FOTO de mai sus şi spuneţi dacă sunt în siguranţă cei mici dacă vin într-un astfel de parc de joacă.

Comentarii