De Business

Punem punctul pe știi

Peste 100 de agricultori ieşeni au accesat programul pentru tomate

marți, 30 mai 2017, 06:15
1 MIN
 Peste 100 de agricultori ieşeni au accesat programul pentru tomate

Patru cultivatori de roşii din judeţul Iaşi au reuşit să ducă la bun sfârşit programul prin care au primit 3.000 de euro pentru două tone de roşii. 

În total, în judeţul Iaşi  sunt 103 ieşeni care au accesat programul. Dintre aceştia, 26 au primit vizita în teren la plantare, alţi 11 au ajuns cu plantele la rod iar patru au scos deja roşiile la vânzare pe piaţă. „Stăm destul de bine la tomate, cultivatorul din Ţibăneşti a început livrarea pe 16 mai, cel din Focuri pe 24 mai iar cel din Cozmeşti pe 26 mai”, a precizat Magneriu Jalbă, şeful Direcţiei Agricole Iaşi.

Ieşenii care s-au înscris în program trebuie să îndeplinească anumite condiţii. În primul rând, fiecare solar trebuie să aibă 1.000 de metri pătraţi iar de pe această suprafaţă, cultivatorul trebuie să scoată 2 tone de roşii. Măsura a fost luată în condiţiile în care România cheltuie 33 milioane de euro pentru importul de tomate. Cu toate acestea, valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăşi echivalentul în lei a sumei de 15.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare. Programul se află în desfăşurare, prin urmare, cei care doresc să aplice o pot face direct la sediul Direcţiei, situat lângă Primărie.

 

 

Comentarii