Peste o sută de maşini ridicate de pe străzile Iaşului în doar jumătate de lună

miercuri, 18 octombrie 2017, 01:50
2 MIN
 Peste o sută de maşini ridicate de pe străzile Iaşului în doar jumătate de lună

Servicii Publice Iaşi (SPI) a ridicat peste 100 de maşini parcate neregulamentar în prima jumătate a lunii octombrie. Potrivit directorului instituţiei, Laurenţiu Ivan, 103 maşini au fost ridicate şi eliberate din baza SPI din aleea Tudor Neculai. 

Ţinând cont de faptul că taxa pentru şoferi ajunge la 430 lei, rezultă venituri de cel puţin 44.290 lei în aproape două săptămâni. La această sumă se adaugă alţi 2.610 lei, bani încasaţi de la nouă şoferi care au ajuns la autospeciala SPI înainte de transportul în Tudor Neculai şi au putut să-şi recupereze maşina contra unei taxe de 290 lei. În total, pe parcursul a 13 zile (4 – 16 octombrie), SPI a intervenit în 112 cazuri, adică 8 – 9 pe zi. Însă, în primele zile, lucrătorii SPI au acţionat cu două autospeciale, iar acum au trei platforme pe care pot ridica maşini. „În cazul unei alte autospeciale suntem în faza de avize“, a declarat ieri directorul SPI, Laurenţiu Ivan.

Autovehiculele ridicate de pe străzi sunt depozitate la baza SPI din Tudor Neculai, iar şoferii sunt nevoiţi să achite o taxă de 430 lei (inclusiv TVA) pentru recuperarea autoturismelor. La această sumă se adaugă alţi 45 lei pe fiecare zi de întârziere. Cei care constată parcarea în zone interzise sunt poliţiştii locali şi rutieri. Fiecare operaţiune este filmată de agenţii constatatori, iar ridicarea autovehiculului nu se va dispune dacă în maşină este vizibilă prezenţa unor persoane. Cei care vor să semnaleze maşini parcate neregulamentar pot suna la dispeceratul Poliţiei Locale. În cazul maşinilor abandonate, cei interesaţi se pot adresa Primăriei. Un autovehicul poate fi ridicat, printre altele, din zona indicatorului „oprire interzisă“, de pe trecerile la nivel cu calea ferată, de pe poduri, din curbe sau din alte locuri cu vizibilitate sub 50 m, de pe trecerile de pietoni ori la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea, din intersecţii sau în staţiile mijloacelor de transport public de persoane şi la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea, precum şi din dreptul altui vehicul oprit (dacă este afectată circulaţia). De asemenea, vor fi ridicate toate maşinile care sunt pe trotuare, cu excepţia cazurilor în care Primăria a amenajat parcări.

Comentarii