De Business

Punem punctul pe știi

Pieţarii din CUG au rămas fără sute de kilograme de produse

sâmbătă, 28 martie 2015, 02:50
1 MIN
 Pieţarii din CUG au rămas fără sute de kilograme de produse

Produse din carne, păstrate în condiţii dubioase şi fără documente, au fost retrase de pe piaţă ieri în timpul unei acţiuni de amploare a autorităţilor. Timp de câteva ore, piaţa din CUG a fost răscolită de mai multe instituţii ale statului pentru descurajarea fenomenului de comerţ ilicit.

Pe durata acţiunii de control, actele la peste 100 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate au fost luate la puricat, fiind acordate 61 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de circa 105.000 lei. De asemenea, au fost confiscate 65 kg produse din carne, 305 kg legume şi 110 kg fructe, în valoare de 3.420 lei. Acţiunea a fost demarată în contextual apropierii sărbătorilor pascale de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economicecu sprijinul celor din cadrul Poliţiei municipiului Iaşi, Serviciului Rutier, Serviciului de Acţiuni Speciale.

În cooperare, pe lângă poliţişti, au participat la descinderi reprezentanţii Direcţiei Sanitare-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor (OPC). Autorităţile implicate au verificat legalitatea înmatriculării şi funcţionării societăţilor comerciale, existenţei autorizaţiilor/avizelor necesare desfăşurării activităţilor de comerţ. „S-a avut în vedere să se stabilească dacă există concordanţă între stocurile scriptice şi cele faptice de mărfuri aflate în gestiunea societăţilor comerciale verificate, realitatea şi legalitatea aprovizionării cu marfă. S-a verificat, de asemenea, dacă sunt utilizate casele de marcat fiscale şi dacă există forme legale de angajare pentru persoanele care îşi desfăşoară activitatea în societăţile comerciale controlate”, au transmis oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii