Pieton accidentat mortal la Uricani

joi, 15 iunie 2017, 01:50
2 MIN
 Pieton accidentat mortal la Uricani

Trei ieşeni accidentaţi în localităţi din apropierea Iaşului au ajuns noaptea trecută în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“. 

Potrivit medicilor, în garda trecută s-au înregistrat mai multe accidente rutiere în urma cărora patru victime au ajuns la spital. În ciuda eforturilor specialiştilor, un bărbat nu a supravieţuit şi a murit la câteva ore de la accidentul în care a fost implicat. Victima, un bărbat de 30 de ani, pieton care se deplasa pe raza localităţii Uricani, a fost lovit de o maşină şi aruncat la câţiva metri mai departe de locul impactului. Bărbatul a fost rănit foarte grav, după cum arată urgentiştii. „Pacientul cu politraumă severă a fost adus în UPU de un echipaj cu medic al SAJ . Din păcate, bărba­tul a decedat“, a arătat profesorul Diana Cim­poeşu, medic-şef UPU-SMURD. Un alt pacient ajuns în UPU în urma unui accident rutier a fost preluat de un echipaj de terapie intensivă SMURD din Valea Lupului. Bărbatul în vârstă de 55 de ani conducea o motocicletă când a fost lovit de un autoturism.

„Bărbatul a fost găsit de echipaj în comă, cu traumatism cranio-cerebral şi fractură deschisă de gambă. Pacientul a fost transportat în UPU, unde i s-au efectuat mai multe investigaţii şi apoi a fost internat în clinica de ortopedie, fiind monitorizat în ATI“, a adăugat şefa SMURD. A treia victimă a accidentelor rutiere, un bărbat de 50 de ani, pieton care se deplasa pe raza localităţii Sârca, a fost internat la Spitalul de Neurochirurgie. Victima a fost preluată de la locul accidentului de un echipaj SAJ cu medic de la substaţia Târgu Frumos. „Pacientul a ajuns în UPU în comă de gradul IV, otoragie. Ulterior, a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie pentru tratament de specialitate“, a mai completat profesorul Cimpoeşu. 

Comentarii