Pista de snow tubing din staţiunea montană Straja se deschide weekendul acesta

joi, 30 ianuarie 2014, 13:17
2 MIN
 Pista de snow tubing din staţiunea montană Straja se deschide weekendul acesta

Turiştii care vor merge în staţiunea Straja, la acest sfârşit de săptămână, vor avea ocazia să testeze prima pistă de snow tubing din zonă, la dispoziţia celor care doresc să se distreze fiind 52 de colaci special construiţi pentru alunecare sigură, pe zăpadă.

‘Pista de snow tubing va fi inaugurată vineri dimineaţa şi este asemănătoare uneia de bob. Lungimea acesteia este de 260 de metri şi are mai multe viraje, pentru a fi mai spectaculoasă, la coborâre. Colacii pe care se vor aşeza turiştii au diametrul de un metru şi sunt protejaţi cu o folie specială’, a declarat joi, pentru AGERPRES, administratorul Complexului Platoul Soarelui, Valentin Huda.

Pista este amplasată în vecinătatea pârtiei Platoul Soarelui, iar la dispoziţia turiştilor este pus şi un sistem de tracţiune pe cablu al colacilor de snow tubing, până la partea de sus a acesteia. Sistemul permite folosirea cartelelor de urcare (ski pass) de la pârtia de schi Platoul Soarelui şi la pista de snow tubing, printr-un transfer automat de date.

‘Instalaţia de transport pe cablu de la pista de snow tubing are o capacitate de 500 de persoane pe oră. O urcare standard costă 3 lei, iar în funcţie de numărul de urcări tariful scade până la 2,5 lei’, a explicat administratorul pistei de snow tubing.

În Straja se aflau joi aproape 1.000 de turişti, dar cabanierii se aşteaptă ca numărul acestora să crească pentru că, de vineri, elevii intră în vacanţă şi vin în tabere, unii fiind însoţiţi de părinţi.

Se poate schia pe toate pârtiile, stratul de zăpadă pe domeniul schiabil fiind de 40-60 centimetri. (Agerpres) 

Comentarii