Poliţişti, jandarmi şi pompieri au căutat toată noaptea un bebeluş rămas într-o căruţă fără stăpân

miercuri, 19 iulie 2017, 01:50
2 MIN
 Poliţişti, jandarmi şi pompieri au căutat toată noaptea un bebeluş rămas într-o căruţă fără stăpân

Un copil de doi ani a pus pe jar 27 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi voluntari. Micuţul, rămas singur într-o căruţă tractată de un cal scăpat de sub control, a fost căutat, în cursul nopţii trecute, de câteva zeci de oameni. Întrucât copilul a fost observat singur, într-o căruţă, în jurul orei 21.30, specialiştii au folosit în căutarea minorului inclusiv o cameră cu termovi­ziune. 

Anterior apelului care anunţa la 112 că în căruţa se afla şi un copil, un bărbat de 41 de ani din Dumeşti a sesizat la acelaşi serviciu că a rămas fără atelaj în localitatea Banu. Ieşea­nul a precizat că a pierdut căruţa în dreptul trecerii la nivel cu calea fe­rată, după ce calul s-a speriat de semnalele care anunţau sosirea trenului şi a luat-o din loc. Fiul de 12 ani al bărbatului a căzut atunci din căruţă şi s-a accidentat, în timp ce nepoţelul său, băiatul de doi ani, a rămas în căruţă. Minorul a fost căutat de mai multe echipe organizate de Secţia 8 Poliţie Rurală Leţcani.

„Astfel, în urma căutărilor efectuate, în extra­vi­lanul comunei Dumeşti, la o distan­ţă de aproximativ 5 km de locul incidentului, în apro­pierea satului Avântu, comuna Româneşti, poliţiştii ajutaţi de vo­luntari au găsit atelajul hipo într-o parcelă cultivată cu porumb, iar în coşul căruţei a fost găsit minorul, care nu prezenta leziuni“, au precizat reprezentanţii IPJ Iaşi într-un comunicat de presă. Potrivit acestora, copilul a fost evaluat de un echipaj medical la sediul Secţiei 8 de Poliţie. „Echipajul de prim ajutor de la Podu Iloaiei şi-a reluat activitatea având în primele ore două intervenţii la doi copii de doi ani şi 12 ani care au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce calul de la căruţa în care se aflau s-a speriat de tren şi a răsturnat căruţa. Minorii au fost trataţi şi transportaţi la Spitalul de Copii «Sfânta Maria»“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, şefa UPU-SMURD. 

Comentarii