Premiu naţional de excelenţă pentru o profesoară din Iaşi

luni, 20 aprilie 2015, 01:50
2 MIN
 Premiu naţional de excelenţă pentru o profesoară din Iaşi

Profesoara de chimie Geanina Mangalagiu este cadru didactic la Colegiul Naţional. A fost recompensată cu Premiul Mentor pentru Excelenţă în Educaţie pe anul 2014, la gala de la Cluj Napoca.

Zilele acestea au fost desemnaţi cei 10 câş­tigători pe ţară ai Premiului Mentor pentru Excelenţă în Educaţie pe anul 2014, gală care a avut loc pe 15 aprilie la Cluj-Napoca. Printre aceştia se numără şi un profesor din Iaşi, care a fost ales din grupul celor peste 200 de nominalizări şi să câştige trofeul, dar şi cei 8.000 de lei, valoarea premiului. Este vorba de Geanina Mangalagiu, profesor de chimie la Colegiul Naţional, care a fost propusă la cea de-a V-a ediţie a evenimentului de către foştii şi actualii elevi, dar şi de către comunitate.

„La începutul anilor ’90 am intrat la Facultatea de Chimie, iar la finalul studiilor, cu toate că am avut şansa de a pleca în străinătate, am decis să rămân în ţară. De ani buni pregătesc tineri cu performanţe importante la olimpiadele naţionale sau internaţionale la Chimie, dar ţin să menţionez că, fără susţinerea totală a condu­cerii Colegiului Naţional, nu aş fi rezistat şi nu aş fi depus un asemenea efort. Doar susţinerea şi încurajarea colegilor m-au făcut să merg mai departe şi să nu renunţ la ceea ce fac“, mărtu­riseşte profesoara.

Cei zece mentori din acest an au fost selectaţi de către Consiliul Director al Fundaţiei Pentru Comunitate, care a primit 441 dosare. Cei 10 câştigători sunt profesori de limbă română, fizică, chimie, pictură, arte plastice, limba franceză şi antrenori de şah sau antrenori sportivi. Şcolile unde predau aceştia sunt în Vatra Mol­do­viţei, Aiud, Timişoara, Iaşi, Hunedoara, Bucu­reşti, Satu Mare, Arad şi Cluj.

„În decursul celor cinci ani de când am lansat Premiul Mentor, am reuşit să recunoaştem public munca şi activitatea a 50 de dascăli de excepţie. Totodată, am creat o platformă prin care comunităţi dintre cele mai diverse din România pot face nominalizări pentru această distincţie. Am remarcat în timp că există o serie de trăsături comune ale mentorilor, cum ar fi devotamentul şi entuziasmul. Este vorba despre oameni care şi-au depăşit rolul tradiţional de dascăli sau antrenori şi, fără a căuta nicio recompensă, şi-au pus la bătaie timpul şi cunoştinţele şi tot sufletul pentru a sădi valori în sufletul copiilor“, a declarat Kinga Daradics, reprezentant MOL România. Pentru ediţia următoare, înscrierile se fac până pe 31 decembrie 2015. Evenimentul este organizat de MOL România şi Fundaţia pentru Co­munitate. 

Comentarii