Preşedintele ceh, către imigranţi: ”Nu v-am invitat. Respectaţi regulile noastre!”

duminică, 02 august 2015, 16:38
1 MIN
 Preşedintele ceh, către imigranţi: ”Nu v-am invitat. Respectaţi regulile noastre!”

Preşedintele ceh Milos Zeman i-a criticat duminică pe imigranţii clandestini care se revoltaseră joi şi vineri într-un centru de primire ceh, somându-i "să respecte reglementările" ţării.

"Nimeni nu v-a invitat aici. Şi cum sunteţi deja aici, trebuie să respectaţi regulile noastre, la fel cum şi noi respectăm reglementările când venim în ţara voastră", a declarat el în cursul unui interviu difuzat pe site-ul internet al popularului ziar Blesk. "Dacă nu vă place, plecaţi !", a adăugat şeful statului ceh.

Poliţia cehă a trebuit să utilizeze vineri gaze lacrimogene pentru a opri circa o sută de imigranţi care, în aşteptarea expulzării, încercau să fugă dintr-un centru de primire la Bela-pod-Bezdezem (nord-vestul ţării) şi vandalizaseră instalaţiile acestuia.

Imigranţii respectivi proveneau în special din Afganistan, Pakistan şi Irak, potrivit purtătoarei de cuvânt a poliţiei pentru străini, Katerina Rendlova.

"Aceşti oameni pot fi ajutaţi mai bine pe propriul lor teritoriu", a afirmat Zeman. "Trebuie să lucrăm pentru reprimarea regimurilor teroriste, a Statului Islamic în special, pentru a elimina cauza principală a plecării (imigranţilor spre Europa)", a spus el.

gandul.info

 

Comentarii