Prezenţă de 97% la Evaluare. Unde s-a tras chiulul cel mai mult?

marți, 20 iunie 2017, 01:50
1 MIN
 Prezenţă de 97% la Evaluare. Unde s-a tras chiulul cel mai mult?

Dintre cei 6.106 candidaţi înscrişi la Evaluarea naţională la nivelul judeţului Iaşi, s-au prezentat la proba scrisă la Limba şi literatura română 5.949. Astfel, nu s-au prezentat 157 de elevi la proba de ieri, procentul de prezenţă fiind unul foarte bun, de 97,43%.

 La nivelul judeţului Iaşi au fost stabilite 181 de centre de examinare, dintre care 125 dintre acestea sunt în mediul rural, iar 56 în mediul urban, în municipiile Iaşi, Paşcani şi oraşele Târgu Frumos, Hârlău şi Podul Iloaiei. „Conştientizând impactul psihologic, emoţional pe care orice evaluare îl are asupra elevilor aflaţi în situaţie de examen, echipa inspectoratului ieşean a luat toate măsurile pentru ca examenul să se deruleze în cele mai bune condiţii, cu respectarea întocmai a metodologiei. Astfel, elevii au participat la două simulări, una fiind organizată de M.E.N., iar cea de-a doua fiind o iniţiativă judeţeană, care în timp şi-a dovedit utilitatea.

De asemenea, s-au organizat inspecţii tematice, au fost verificate toate centrele de examen şi s-au adoptat măsuri concrete în vederea desfăşurării în condiţii optime a probelor, astfel încât nu au fost înregistrate probleme cu privire la distribuirea subiectelor către candidaţi sau cu privire la derularea efectivă a probei scrise”, a precizat prof. dr. Genoveva Farcaş, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.Umătoarea probă scrisă a Evaluării naţionale va avea loc miercuri, 21 iunie, elevii de clasa a VIII-a urmând să susţină examenul la Matematică. 

 

 

Comentarii