O găsiţi deja în cutiile poştale

Prima broşură electorală neasumată de niciun partid. Chirica crede că e mâna liberalilor

joi, 05 mai 2016, 11:38
2 MIN
 Prima broşură electorală neasumată de niciun partid. Chirica crede că e mâna liberalilor

Primele materiale de propagandă electorală negativă au fost împărţite ieri în unele cartiere din Iaşi. Este vorba despre o broşură neasumată oficial de niciun partid şi în care este criticată activitatea primarului interimar Mihai Chirica, candidat PSD la alegerile din 5 iunie.

„După arestarea de către DNA a predecesorului şi patronului său politic, Gheorghe Nichita, în aprilie 2015, Mihai Chirica s-a instalat cu ajutorul PSD la cârma Primăriei. A urmat un an de dezastru, ieşenii sunt martorii acestor catastrofe“, se arată în broşură. Materialul electoral are opt pagini în care sunt enumerate „principalele eşecuri“ ale administraţiei Chirica, în viziunea autorilor: pierderea titlului de capitală europeană a culturii, falimentarea RATP, managementul catastrofal al traficului, îndatorarea ieşenilor cu 31 milioane de lei, tăierea teilor de pe b-dul Ştefan cel Mare, pierderea a zeci de milioane de euro din fonduri nerambursabile, asocierea cu „firma căpuşă“ Unistil şi altele.

Principalii „suspecţi“ pentru întocmirea materialului, liberalii, au refuzat ieri să comenteze. În schimb, Chirica a denunţat că pe coperţile broşurii au fost utilizate „în mod ilegal şi imoral grafica şi identitatea vizuală a materialelor realizate de Primărie în cadrul dezbaterii publice a Strategiei de Dezvoltare“. 

„Materialele defăimătoare folosesc ad litteram aceleaşi acuzaţii care au fost emise în cursul zilei de marţi, prin intermediul unui comunicat de presă, de un partid politic“, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei. Comunicatul invocat de oficialii municipalităţii a fost remis presei de către PNL. „Este profund imoral şi iresponsabil să foloseşti o campanie de dezbatere a unor proiecte publice în scop politic, să imiţi nişte materiale informative ca să lansezi afirmaţii mincinoase în spaţiul public. Îmi pare rău să o spun, dar aceşti politicieni îşi bat joc de dezbaterea publică, iar, prin aceasta, îşi bat joc de viitorul oraşului nostru“, a declarat Chirica. 

Oficialii Primăriei au mai spus că vor sesiza instituţiile abilitate ale statului cu privire la „încălcarea flagrantă a legislaţiei privind proprietatea intelectuală“ întrucât au fost folosite elementele de grafică şi identitate vizuală utilizate în campania de dezbatere a strategiei de dezvoltare. „Nu comentăm“, a spus ieri purtătorul de cuvânt al PNL, Alex Muraru. Campania electorală va debuta pe 6 mai şi se va încheia pe 4 iunie, la ora 7.00. 

În competiţie s-au înscris 10 candidaţi pentru funcţia de primar al Iaşului, care vor avea la dispoziţie 74 locuri speciale pentru afişaj electoral pe raza municipiului. 

Comentarii