Prima medalie la Lillehammer

joi, 18 februarie 2016, 02:43
2 MIN
 Prima medalie la Lillehammer

 Mihaela Hogaş a luat bronz în proba de patinaj viteză, echipe mixte sprint, la Jocurile Olimpice de tineret

 
 
Sportiva română Mihaela Hogaş a obţinut, ieri, o medalie de bronz la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lillehammer, întrecerea de patinaj viteză. Mihaela Hogaş a făcut parte din Echipa Internaţională 10 de patinaj viteză care a cucerit medalia de bronz în întrecerea pe echipe mixte la sprint, cu timpul 1:58, 87. Din echipă au mai facut parte italianca Chiara Cristelli, germanul Ole Jeske şi norvegianul Allan Dahl Johansson. Mihaela Hogaş, în vârstă de 17 ani, este legitimată de patru ani la Clubul Corona Braşov, unde este antrenată de Bogdan Stănescu. Alin Petrache, preşedintele COSR, a precizat: „Această medalie este un prim semn că politicile COSR legate de dezvoltarea sporturilor de iarnă sunt corecte. Medalia de bronz cucerită la patinaj viteză şi locurile 4 şi 6 de la sanie ne dau speranţe pentru viitor şi suntem convinşi că sportivii noştri ne vor furniza din ce în ce mai multe surprize plăcute. Chiar dacă au mai existat probleme în cadrul federaţiilor, cum au fost şi cele din cadrul forului de patinaj, COSR a susţinut sportivii prin intermediul cluburilor considerând că aceştia nu trebuie să sufere din cauza problemelor administrative”.
Medalia castigată de România, ieri, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lillehammer, reprezintă a doua clasare pe un podium al unei competiţii olimpice multisport de iarnă sub egida CIO, dupa o pauză de 48 de ani, când Ioan Panturu şi Nicolae Neagoe au câştigat medalia de bronz la JO de la Grenoble. În ziua a VI-a  a Jocurilor Olimpice de Tineret de la Lillehammer, Enikö Marton şi Daniel Munteanu au ocupat locul 15 la biatlon, ştafeta mixtă pe echipe. Alexandru Ştefănescu nu a terminat prima manşă şi a părăsit competiţia la schi alpin, slalom uriaş masculin.
În proba de echipe mixte la sanie, echipa României ( Vasile Gîtlan , Flavius Crăciun, Carmen Manolescu, Theodor Turea), a ocupat locul VI. La sărituri cu schiurile de la trambulina HS 100 m, Nicolae Mitrofan a ocupat locul 15, cu un total de 180,7 puncte (91 puncte în prima manşă şi 89,7 puncte în a doua), iar Andreea Trâmbiţaş s-a clasat pe locul IX, cu un total de 176,9 puncte (în prima rundă, 88,8 puncte, iar în a doua, 88,1 puncte).  La schi alpin, Iulia Boier nu a reuşit să încheie manşa a doua a slalomului uriaş.  La schi fond, în proba de sprint clasic, Iulian Ababei a ocupat locul 39 la masculin, iar Nicoleta Sovarschi a terminat pe locul 38 la feminin.
România participă la Lillehammer cu 22 de sportivi români (10 fete şi 12 băieţi), care vor evolua la nouă discipline sportive.
 
 
 

    

Comentarii