Probă specială a bacalaureatului, ieri, pentru diploma bilingvă

miercuri, 28 iunie 2017, 01:50
1 MIN
 Probă specială a bacalaureatului, ieri, pentru diploma bilingvă

50 de elevi de clasa a XII-a din Iaşi au susţinut ieri o probă specială din cadrul examanului de bacalaureat, care le va oferi o diplomă bilingvă. Astfel, 5 elevi de la Liceul „Dimitrie Cantemir” au susţinut ieri examenul la Cultura spaniolă.

 De asemenea, de la Colegiul „Mihai Eminescu” şi de la Liceul „Vasile Alecsandri” un elev a susţinut examenul în limba franceză la fizică, 32 de elevi la geografie, iar 12 la matematică. Notele pe care aceştia le vor obţine la această probă suplimentară nu vor intra însă în calculul pentru media generală la bacalaureat, ci le va permite doar ca pe diploma de bacalaureat să fie menţionat faptul că este „bilingv francez” sau „bilingv spaniol”.

Astăzi, pe data de 28 iunie, elevii de clasa a XII-a vor susţine proba obligatorie a profilului, istorie sau matematică, iar pe data de 30 iunie este programată Proba la alegere a profilului şi specializării. Elevii vor afla rezutatele pe data de 5 iulie, acestea urmând să fie afişate până la ora 16.00, iar contestaţiile putând fi depuse până la ora 20.00, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe data de 10 iulie. În prima zi de bacalaureat, la proba scrisă la Limba şi literatura română, dintre cei 4.646 de candidaţi înscrişi au absentat 117 elevi în tot judeţul, cu o prezenţă de 97,5%, şi s-au înregistrat două tentative de fraudare a examenului.

 

  

Comentarii