De Business

Punem punctul pe știi

Profi se pregăteşte să mai deschidă un magazin în Iaşi

marți, 09 februarie 2016, 02:50
2 MIN

Acesta ar urma să funcţioneze la parterul unui bloc din zona Rondului Vechi, în CUG.

 

Unul din cei mai importanţi jucători din retail caută să îşi consolideze poziţia pe piaţa de profil din Iaşi. Lanţul de magazine PROFI, controlat de fondul de investiţii Enter­prise Investors, dă târcoale unui spaţiu comecial de circa 400 de metri pătraţi din zona Rond Vechi pentru a deschide un nou supermarket. Acesta va fi situat la parterul blocului 968, situat pe Şoseaua Nicolina nr. 33. Anterior, spaţiul a găzduit un magazin alimentar şi, mai recent, un depozit de fructe şi legume, a spus jurnaliştilor reprezentantul unui magazin ce funcţionează la parterul aceluiaşi bloc. Concomitent, PROFI va închiria şi un spaţiu mai restrâns unde funcţiona un mic magazin alimentar.

Pe platformele de recrutare din mediul on-line, retailerul a şi publicat anunţuri pentru recrutarea de personal pentru un nou magazin în zona Rond Vechi. Contactaţi de „Ziarul de Iaşi”, oficialii PROFI recunosc că intenţionează să inaugureze în viitorul nu foarte îndepărtat o nouă unitate în zona respectivă. „Suntem foarte interesaţi să creştem numărul de magazine. În momentul când se vor fi parcurse toate etapele premergătoare deschiderii magazinului vom anunţa public acest lucru”, a declarat Gabriel Pâslaru, reprezentantul pe Relaţii Publice al companiei PROFI Rom Food. După inaugurarea acestei unităţi, numărul supermarketurilor PROFI din municipiul Iaşi va fi de unsprezece. Lanţul mai deţine în judeţul Iaşi alte două magazine, situate în oraşele Hârlău şi Paşcani. 

Retailerul a planificat pentru 2016 investiţii de 50 de milioane euro, cea mai mare parte a sumei urmând să fie alocată pentru extinderea reţelei, potrivit informaţiilor publicate de „Ziarul Financiar”. Compania are în prezent o reţea de 367 de magazine şi 8.000 de angajaţi la nivel naţional, iar ţinta stabilită pentru anul viitor este de 500 de unităţi. „Vrem ca anul viitor să ajungem la 500 de magazine. Investiţia într-un magazin poate fi de 200.000-400.000 euro, în funcţie de starea imobilului”, a declarat director general al companiei PROFI Rom Food, Daniel Cîrstea, citat de publicaţia amintită 

 

 

Comentarii